Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Bogato Bjelovarsko kulturno ljeto, najviše sadržaja bit će u Boho parku

Zabava u 70 dana – koncerti, filmovi, izrada kostima i lutaka, ali i igraonice za najmlađe

Foto: Grad Bjelovar
Organizatori su se pobrinuli za sve pa će se u slučaju vremenskih neprilika program održati u kazalištu ili muzeju

Bjelovarsko kulturno ljeto i ove će godine ponuditi bogat program za sve posjetitelje, a službeno otvorenje manifestacije je 25. lipnja te će trajati sve do 2. rujna. Koncerti, radionice za djecu, čitaonice, književne večeri, Filmodrom ljetno kino, izložbe, samo su dio programa u sklopu kojega će se održati i jazz-festival Jazzica.

Gradonačelnici Bjelovara i Čazme dogovorili suradnju o korištenju bjelovarskog hostela Od ovog ljeta i mali Čazmanci ljetovat će u Novom Vinodolskom za 120 kuna po danu

Uživanje u Jazzici

U 70 dana događanja mnogo je sadržaja koji će se održati u organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara, u suradnji s Pučkim učilištem Bjelovar, DOKU-artom i Zajednicom udruga u kulturi Grada Bjelovara.  Ove će godine fokus Bjelovarskog kulturnog ljeta biti upravo na Boho parku, koji će biti još bolji, privlačniji i bogatiji sadržajima nego što je to bio prije.

Tako će se na njemu održati koncerti, projekcije filmova, slušaonice i izložbe. Kako je naglasio bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, Boho park bit će mjesto zadržavanja onih koji su željni kulturnih zbivanja u Bjelovaru.

– Vjerujem da ćemo za isti iznos novca kao i prije, između 100.000 i 120.000 kuna, napraviti dosta bogato i sadržajno Bjelovarsko kulturno ljeto, a što se pak glazbenog zbivanja Jazzice tiče, nju je s 20.000 kuna sufinanciralo Ministarstvo kulture – kazao je gradonačelnik.

Grad i tvrtka Altus IT provode pilot-projekt s ciljem da Bjelovar postane IT središte u RH Tech4Kids – besplatne radionice robotike i programiranja za đake od 5. do 8. razreda

Ovogodišnja Jazzica trajat će od 27. do 30. lipnja, a tim povodom imat ćemo prilike uživati u četiri odlična koncerta vrsnih umjetnika. Tako nas 27. lipnja očekuje Vedran Ružić sa svojim projektom Libertin, 28. lipnja Bruno Mičetić s albumom Capturing the moment, 29. lipnja nastupa kralj balkanskog jazza Vasil Hadžimanov, a  30. lipnja pozornicu dijele Matija Dedić i Zvjezdan Ružić. Osim Jazzice, na Bjelovarskom kulturnom ljetu očekuje nas 10 projekcija filmova u organizaciji DOKUarta te još šest bjelovarskog KMC-a. Sa svojim tradicionalnim koncertima nastupit će i udruge članice Zajednice u kulturi, a kao i prošle godine, bjelovarski pjesnici će u Boho parku imati program Pjesnici čitaju pod zvijezdama.

Bjelovarsko kazalište će tijekom cijelog srpnja imati besplatne dramske i glazbene radionice te radionice izrade kostima i lutaka, ali i vježbanje improteatra i poezije. Društvo naša djeca u suradnji s Dječjim odjelom knjižnice priprema već tradicionalne čitaonice i igraonice u središnjem gradskom parku, koje će se održavati svake subote u 10 sati za djecu predškolskog uzrasta i njihove roditelje. Knjižnica također ima bogat program, a uključuje radionice koje su vezane uz promicanje knjige i čitanje.

Pojačanje u poslovnoj zoni jug U novom logističkom centru tvrtke Tokić 20 novih radnih mjesta

Besplatan ulaz

Također, u Boho parku u srpnju i kolovozu bit će održano predstavljanja knjiga. Gradski muzej tijekom srpnja i kolovoza organizira 4. likovnu radionicu za djecu osnovnih i srednjih škola, a ove godine će akcent biti na djelima Ivana Meštrovića. Bjelovarski muzej također će ponuditi slušaonice grupe Abba ili Beatlesa, ali i glazbene i filmske kvizove. Organizatori su ove godine mislili na sve. Tako će u slučaju kiše svi programi biti redovno održati, ali na alternativnim lokacijama poput kazališta ili muzeja. Važno je napomenuti i kako je ulaz na sve događaje besplatan.

"Doline" dobivaju nadogradnju Bjelovaru i drugo reciklažno dvorište, imat će najmodernije postrojenje za odlaganje otpada