Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
radovi na cestama

Poboljšanje prometnica na području Garešnice

Foto: Grad Garešnica
Završen je nogostup od Garešnice do Ciglenice kojim je spojen postojeći u Kolodvorskoj ulici s prije sagrađenim nogostupom u tom prigradskom naselju

Postavljanjem asfaltnog sloja završen je nogostup od Garešnice do Ciglenice. Time je spojen postojeći nogostup u garešničkoj Kolodvorskoj ulici s ranije izgrađenim nogostupom u tom prigradskom naselju što će u znatnoj mjeri doprinijeti većoj sigurnosti prometne ceste.

Garešnica Privremeno oslobođenje od plaćanja odvoza otpada

Vrijednost investicije je 240.000 kuna, a financirala se sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Grada Garešnice.

Osim dovršenog nogostupa u naselju Ciglenica, kažu iz gradske uprave, u planu su ulaganja i u tamošnji mjesni dom. Također su djelatnici bjelovarskih Cesta d.d. iskoristili lijepo vrijeme za obnovu horizontalne prometne signalizacije u Garešnici, a u iscrtavanju pješačkih prijelaza i parkirališnih mjesta osim sunčanog vremena išlo im je u prilog i to što je u gradu bilo manje automobila i pješaka zbog pandemije.

garešnica Podučavali stanovnike kako se razvrstava otpad

Iscrtali su i parkirališna mjesta na novom velikom parkiralištu iza stambenih zgrada u Nazorovoj ulici, koje građani sve više koriste za ostavljanje vozila, čime rasterećuju parkirališna mjesta u središnjoj jednosmjernoj ulici.