Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
garešnica

Podučavali stanovnike kako se razvrstava otpad

1/2
Foto: Grad Garešnica
Riječ je o projektu vrijednom 360 tisuća kuna, od čega je gotovo 300 tisuća kuna osigurano iz europskih fondova

Uza sva pravila koja provodi Grad Garešnica, slušajući upute Stožera za civilnu zaštitu, gradska se uprava trudi pružiti građanima i život unatoč situaciji s koronavirusom.

Garešnica Grad osigurao obroke za najugroženije stanovnike

Nedavno je, prije zabrana okupljanja, u Garešnici održan susret naziva „Edukacijom do podizanja svijesti o zaštiti prirode i okoliša na području Grada Garešnice“.

Riječ je o projektu vrijednom 360 tisuća kuna, od čega je gotovo 300 tisuća kuna osigurano iz fondova EU, a taj novac utrošen je za poticanje i educiranje svih dobnih skupina stanovništva, da bi ih se poučilo kako se razvrstava otpad i koliko je to važno za očuvanje prirode i okoliša, a time i ljudskog zdravlja. Edukacija će zasigurno pridonijeti dobrobiti građana Garešnice.

Ivanec U punom jeku radovi na revitalizaciji parkovnih površina i sanaciji drvoreda

Također, djelatnici gradskog Komunalca proteklih su tjedana marljivo radili da bi uredili gradske drvorede i živice. Orezali su drvorede u Graničarskoj, Gupčevoj, Nazorovoj i Humljanovoj ulici, a obavili su i rezidbu i prorjeđivanje živica u središtu Garešnice kako bi se one pomladile i obnovile. U Graničarskoj su ulici srušili desetak stabala starih šljiva jer su bile trule, a planiraju posaditi nove.