Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Predstavljen projekt

Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Jastrebarsko

Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija
Radovi su počeli krajem lanjske godine, a planirani završetak je ožujak 2021. godine

Predstavljen je projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Jastrebarsko, vrijedan 170 milijuna kuna. To je dosad najveća investicija u povijesti ovoga grada, za koju je 72% potrebnih sredstava osigurano kroz Operativni program 'Konkurentnost i kohezija'.

Besplatni udžbenici za osnovce Sporazume je prošli tjedan potpisao župan Kožić s gradonačelnicima i načelnicima te ravnateljima Besplatni udžbenici dočekat će osnovce prvog dana škole

Projekt obuhvaća gradnju triju vodosprema, ukupnog kapaciteta 560 kubnih metara, gradnju više od 40 kilometara kanalizacijskih kolektora i kanala te 15 crpnih stanica, što će omogućiti da se na sustav odvodnje priključi 4000 novih korisnika, zatim gradnju retencijskih bazena, kišnih preljeva i cjevovoda, kao i gradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s trećim, najvišim stupnjem pročišćavanja. Radovi su počeli krajem lanjske godine, a planirani završetak je ožujak 2021. godine, priopćili su iz županije.

"Projekt omogućuje dodatno unapređenje vodoopskrbnog sustava i njegovu pouzdanost, što će u konačnici donijeti bolje uvjete života. Posebno sam ponosan na sufinanciranje iz fondova EU, čime smo sugrađanima osigurali ogromne pogodnosti uz značajnu uštedu", predstavljajući projekt rekao je Mario Brnabić, direktor Voda Jastrebarsko. Završetkom projekta bit će osigurane dostatne količine pitke vode u razdobljima najvećega opterećenja vodoopskrbnog sustava, a 97% građana aglomeracije Jastrebarsko bit će priključeno na kanalizacijsku mrežu.

"Ovo je pravi primjer koji pokazuje našu sposobnost u korištenju vanjskih izvora financiranja projekata, kojih ne bi bilo kada bismo se oslanjali isključivo na vlastiti proračun. Najvažnije je što na ovaj način rješavamo probleme stanovništva na velikom području grada i utječemo na podizanje kvalitete njihovog života", rekao je gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel. U ime Zagrebačke županije predstavljanju projekta prisustvovala je zamjenica župana Nadica Žužak.

vino otvoren do 6. rujna Raspisan natječaj za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije