Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
zaštita šuma

Počela akcija prikupljanja starog papira, najuspješnijim školama nagrada

šuma
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Moto projekta je zaštita šuma jer se sakupljenom jednom tonom starog papira od sječe spasi 20 stabala

Zagrebačka županija poziva osnovne škole sa svog područja da se od 15. siječnja do 15. lipnja uključe u projekt prikupljanja starog papira. Najuspješnije škole Županija će tradicionalno nagraditi informatičkom opremom.

Župan Stjepan Kožić na poljoprivredno-božićnom sajmu priznanja najboljim proizvođačima Kožić: Poljoprivredna gospodarstva čuvaju ruralni prostor i sprječavaju odlazak mladih

Kao i prijašnjih godina, projekt provodi tvrtka DS Smith Unijapapir d.o.o. s ciljem motiviranja i educiranja najmlađih o korisnosti sakupljanja starog papira. Moto projekta je zaštita šuma jer se sakupljenom jednom tonom starog papira od sječe spasi 20 stabala.Papir je sirovina koja se izvrsno reciklira i na taj način vraća u svakodnevnu uporabu čime se štedi energija, čuvaju šume i značajno smanjuje onečišćenje vode i zraka.

Osim Zagrebačke županije, tvrtka DS Smith Unijapapir prigodno će nagraditi najuspješnije škole. Naime, osim naknade za prikupljeni stari papir, istoimena tvrtka je za najuspješnije osigurala novčane nagrade te izlet za učenike.

Zagrebačka županija akciju sakupljanja papira podržava već petu godinu za redom na način da za svaku od pet najuspješnijih škola osigura komplet interaktivnih pametnih ploča, a naši učenici do sada su od sječe spasili 13.870 stabala, izvijestili su iz Županije

Dugo Selo slavi 20. rođendan Broje 17.500 stanovnika Kako je naše najduže selo postalo grad i proslavilo 20. rođendan