Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
UZ 29. OBLJETNICU OSLOBOĐENJA LIPIKA

Počela gradnja Spomen-parka Domovinskog rata

Lipik
Foto: Lipički compas
Lipički dogradonačelnik Slobodan Katunar pozdravio je sve koji su dali doprinos obilježavanju tog važnog datuma, kojeg se u Lipiku prisjećaju s posebnim emocijama i velikim ponosom

Zahvaljujući herojstvu hrvatskih branitelja, Lipik je u prosincu 1991. godine postao prvi oslobođeni grad u Hrvatskoj. Proslava ove važne obljetnice ove je godine, nažalost, zbog epidemioloških mjera bila skromnija nego inače. Svečano i dostojanstveno položeni su vijenci i zapaljeni lampioni na spomen obilježju u Dobrovcu, na gradskom groblju u Lipiku, kod spomenika braniteljima Lipika te kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a počast poginulim braniteljima odala su brojna izaslanstva. Svoj prilog obilježavanju dali su i učenici 3.b razreda OŠ Lipik, koji su izradili slikovnice s literarnim i likovnim radovima.

POMOĆ U RJEŠAVANJU STAMBENOG PITANJA Kasana: Potičemo mlade da ostanu, ali i one iz drugih sredina da se dosele u Lipik

Lipički dogradonačelnik Slobodan Katunar pozdravio je sve koji su dali doprinos obilježavanju tog važnog datuma, kojeg se u Lipiku prisjećaju s posebnim emocijama i velikim ponosom. Ovih dana započela je i prva faza gradnje lipičkog Spomen-parka Domovinskog rata. Radove je obišao i gradonačelnik Vinko Kasana, koji je tom prilikom istaknuo da je to svojevrstan poklon lipičkim braniteljima povodom obljetnice oslobođenja grada. Elementarnu kompoziciju Spomen-parka činit će travnata livada s memorijalnim zidom na kojem će kao glavni motiv biti uklesana imena poginulih branitelja. Gradnjom ovog memorijalnog mjesta Lipičani će dobiti ugodnu lokaciju za boravak i odavanje počasti hrvatskim braniteljima, istinskim herojima koji su dali svoj život za slobodu.