Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska 1496 pregleda
Velike investicije

Počela izgradnja 70 novih grobnica, uređuje se i pristupna cesta

groblje Đakovo
Foto: Grad Đakovo
Dovršetkom gotovo pola kilometra novih aleja i izgradnjom novog kolnog ulaza iz Ivekovićeve ulice nastavljene su investicije na Gradskome groblju u Đakovu

Predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo kaže da radovima pogoduje proljetno vrijeme i podsjeća kako su posljednjih dana intenzivirani i radovi na budućem regionalnom centru pogrebne opreme na križanju Gajeve i Doneganijeve ulice.

- Uz nove su aleje postavljeni kandelaberi sa štednim žaruljama, nove kante za otpad, cvjetnjaci i klupe, posađeno je i novo drveće. Uz kolni ulaz biskupa Mandića počela je izgradnja 70-ak novih grobnica, dok je nova pristupna cesta iz Ulice Otona Ivekovića u dužini od oko 300 metara već spremna za asfaltiranje. Projekt te ceste obuhvaća također nogostup, rasvjetu i odvodnju, ali i rješavanje komunalnih problema žitelja Ivekovićeve, za što su sredstva osigurana ovogodišnjim gradskim proračunom - navodi Soldo.

Foto: Grad Đakovo

Nakon što su izgrađene nove kuće oproštaja u Novim Perkovcima i Budrovcima, nedavno su realizirani i projekti uređenja prigradskih groblja u Kuševcu, Širokome Polju, Selcima, Piškorevcima i Đurđancima. Tamo su izgrađene nove aleje, postavljena rasvjeta, posađeno drveće i zelenilo. Ovog će proljeća gradski komunalac Univerzal u suradnji s Gradom Đakovom, najavljuje Univerzalov direktor Mile Kaselj, urediti i groblje u Ivanovcima, jedino preostalo u prigradskom prstenu.

- Ulaganje u komunalnu infrastrukturu đakovačkih groblja tek je minimum zahvalnosti našim pokojnim sugrađanima koji su nas zadužili svojim djelima, ali i ulaganje u trajne vrijednosti koje ostaju u naslijeđe budućim generacijama -zaključio je predsjednik Vijeća Soldo.