Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Grad ustupio 3D printer

Počela izrada nosača za vizire u orahovačkoj srednjoj školi

Foto: radioorahovica.com
Mogućnosti i rad 3D printera gradonačelnici su prezentirali profesori škole

Grad Orahovica u svom vlasništvu ima 3D printer, koji je dosad stajao neiskorišten. Da to tako više ne bude, pobrinuli su se Grad i orahovačka Srednja škola Stjepan Ivšić. Naime, nakon razgovora gradonačelnice Ane-Marije Petin i profesora, printer je predan u školu i počela je izrada nosača za vizire koji spadaju u toliko potrebnu medicinsku opremu, piše radioorahovica.com.

Čuvari orahovačkih života, liječnici i medicinske sestre u Domu zdravlja “Izdržimo još malo, a onda ćemo pričati kako smo pobijedili ovo zlo”

Mogućnosti i rad 3D printera gradonačelnici su prezentirali profesori škole, koji su naglasili kako bi printeri mogli biti itekako korisni u daljnjoj nastavi.

– Ustupanje printera nama u školi jako puno znači, jer 3D printer je vrhunska stvar za sadašnjost, ali i budućnost – rekao je prezentirajući rad printera prof. Patrik Turković. Gradonačelnica Ana-Marija Petin pojasnila je kako je došlo do suradnje:

Čuvali granice svoga grada Orahovački policajci odradili lavovski posao i “otjerali” virus

– Nakon razgovora s profesorima u srednjoj školi odlučili smo printer ustupiti na korištenje upravo njima. Pohvalno je što su profesori Cigler, Turković, Inhof i Šalek vrlo brzo riješili programiranje pustivši stroj u pogon. Viziri su itekako potrebna medicinska oprema i prvo ćemo opskrbiti sve ordinacije u orahovačkom Domu zdravlja, a potom ćemo vidjeti kome su najpotrebniji – rekla je Petin te dodala da će razmotriti mogućnost da printer i u budućnosti ostane u školi, jer je tamo potrebniji.