Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Aglomeracija Varaždin

Počela najveća investicija u povijesti grada

Aglomeracija u Varaždinu
Foto: Grad Varaždin
Direktor Varkoma Željko Bunić rekao je da će do 7. svibnja biti otvorena sva gradilišta u sklopu projekta i odbacio je spekulacije o zastojima

Počeli su radovi na aglomeraciji, najvećem komunalnom projektu u povijesti Varaždina i okolice. Strojevi tvrtke Tegra počeli su prije tjedan dana s iskapanjem kanala u koje će se polagati cijevi za odvodnju u sustavu općina Vidovec i Maruševec.

gradonačelnik Ivan Čehok Rebalans na Gradskom vijeću Višak iz proračuna od 12,8 milijuna kn ići će za kulturu, prometnice

U Vidovcu je otvoreno gradilište A3, planirano je polaganje cijevi u dužini 64 kilometra, a uredit će se i 42 crpne stanice. Vrijednost ugovorenih radova je oko 95,5 milijuna kuna.

– Napokon počinju radovi na aglomeraciji Varaždin, i to zapadni dio koji obuhvaća općine Vidovec i Maruševec.

Aglomeracija znači upravo to, prsten oko grada. Sad slijede radovi na području grada,

Zbelave i južnog dijela, Biškupca i Jalkovca, a zatim i na preostalim dvama područjima od ukupno četiriju koliko ih obuhvaća aglomeracija Varaždin.

Bilo je dosta upita građana kada će radovi početi, no moramo biti svjesni da će biti velikih poteškoća u prometu. Međutim, ovo je najveći projekt u povijesti grada i ovih općina, koji nas svakako stavlja na kartu europskih sredina koje će štititi svoje podzemne vode i okoliš te omogućiti stanovništvu da se svi priključe na javnu kanalizaciju. Dogradnjom pročistača bit ćemo prvi veći grad i prsten oko grada potpuno pokriven kanalizacijom – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Direktor Varkoma Željko Bunić rekao je da će do 7. svibnja biti otvorena sva gradilišta u sklopu projekta. Odbacio je spekulacije da će doći do zastoja u odvijanju projekta koji će potrajati šest godina, u vrijednosti 855,8 milijuna kuna.

Ivan Čehok Ususret četvrtfinalu Davis Cupa Gradonačelnik Čehok: Varaždin je veliko sportsko središte Talijanski veleposlanik u Varaždinu Bolja suradnja Veleposlanik Italije posjetio Varaždin