Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Projekt vrijedan više od 25 milijuna kuna

Počela obnova palače Gutmann i središnjeg trga

Foto: Grad Belišće
Početak radova službeno je otvorio gradonačelnik Dinko Burić, a zahvalio je svima koji su bili uključeni u samu pripremu projekta

Svečano je započela obnova Palače Gutmann i uređenje pristupnih površina između zgrada koje su dio zaštićene kulturne baštine, a u sklopu projekta List do lista, industrijska baština Belišća.

Otvorena zapadna tribina na gradskom stadionu u Belišću Nova tribina poklon je Grada za 100. rođendan NK-a Belišće

Početak radova službeno je otvorio gradonačelnik Belišća Dinko Burić. Izrazio je zadovoljstvo početkom radova, zahvalivši svima koji su bili uključeni u samu pripremu projekta, osobito svojim zamjenicima i suradnicima, projektantima i izvođačima radova koji su zaduženi za njegovu realizaciju.

Projekt List do lista, industrijska baština Belišća sufinancira Europska unija. Uz nositelja, Grad Belišće, partner na projektu je Turistička zajednica grada Belišća. Njime Grad Belišće ulaže u rekonstrukciju najvažnijeg objekta industrijske baštine u gradu Belišću, zaštićenog kulturnog dobra, palače Gutmann, i njegovu prenamjenu u interpretacijski centar industrijske baštine. Uz obnovu palače, predviđeno je uređenje pristupnih površina, uključujući i središnji gradski trg Ante Starčevića te opremanje prostora Muzeja, sve s ciljem osnaživanja turističkog potencijala i atraktivnosti grada Belišća.

Gradu Belišću odobren novi projekt EU Popularni spomen-vlak "Ćiro" zasjat će u novom ruhu

Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 25,7 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva EU 16,9 milijuna kuna, dok će Grad uložiti svojih 8,8 milijuna kuna. Projekt traje od 1. rujna 2019. do 1. rujna 2022. godine.