Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Otvorena zapadna tribina na gradskom stadionu u Belišću

Nova tribina poklon je Grada za 100. rođendan NK-a Belišće

Foto: Grad Belišće
Najveći dio od 6,8 milijuna kuna osigurao je Grad Belišće, ali velika hvala svima koji su pomogli, prije svega HNS-u, koji je sudjelovao s pola milijuna kuna, te Županiji, koja nas je u ovome pratila, rekao je gradonačelnik

Crveno-bijeli baloni, zastave NK-a Belišće, mlade nade belišćanskog nogometa, belišćanske i valpovačke mažoretkinje bili su dio svečane scenografije otvorenja nove zapadne tribine na Gradskom stadionu u Belišću.

Vrijedan EU projekt u Belišću i Valpovu Gradi se vodoopskrba i odvodnja za 271 milijun kuna

Bogata povijest nogometa

Velik dan za belišćanski nogomet i općenito sport u gradu bio je protekle srijede, kada su gradonačelnik Dinko Burić i predsjednik NK-a Belišće Ivan Jurković presijecanjem vrpce službeno otvorili novosagrađenu zapadnu tribinu s popratnim klupskim prostorijama.

Nova tribina poklon je Grada Belišća za 100. rođendan NK-a Belišće, pa iako ove godine crveno-bijeli slave 101. rođendan, sreću i zadovoljstvo nije krio njihov predsjednik Ivan Jurković, koji je zahvalio svima koji su zaslužni za realizaciju velikog projekta, posebno gradonačelniku Dinku Buriću, kojem je uručen i dres s njegovim imenom.

– Najveći dio od 6,8 milijuna kuna osigurao je Grad Belišće, ali velika hvala svima koji su pomogli, prije svega Hrvatskom nogometnom savezu, koji je sudjelovao s pola milijuna kuna, te Osječko-baranjskoj županiji, koja nas je u ovome pratila – rekao je gradonačelnik Dinko Burić.

Gradu Belišću odobren novi projekt EU Popularni spomen-vlak "Ćiro" zasjat će u novom ruhu

Dodao je kako sto godina jednog kluba nije mala stvar jer je malo klubova u Hrvatskoj u bilo kojem sportu koji se mogu pohvaliti stoljetnom tradicijom.

– Mi smo sretni i ponosni na naših prvih sto godina i priželjkujemo da ih bude još puno. Velika čestitka svim generacijama nogometaša koji su ispisali ovako bogatu povijest nogometa u Belišću – nastavio je Burić.

Podsjetio je na velike planove o sportskom središtu, odnosno sportskom centru u Belišću.

Naime, dan prije otvoreno je obnovljeno košarkaško igralište, u planu je uređenje rukometnog igrališta, gradnja istočne tribine, uređenje terena s umjetnom travom te gradnja atletske staze.

Nada u budućnost

Među uzvanicima bili su i predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza, a prvi potpredsjednik Ante Vučemilović Šimunović o novoj tribini rekao je da to nije sportski objekt koji je važan samo za Belišće, već i za Županijski nogometni savez, ali i HNS, jer upravo ovakvi objekti daju nadu u budućnost razvoja nogometa u svim dijelovima Lijepe Naše. Najavio je i mogućnost dolaska reprezentativaca u Belišće kada na rasporedu bude utakmica Lige nacija između Hrvatske i Švedske u Osijeku. Viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić istaknuo je da je interijer ispod tribine "par excellence", odnosno bolji nego se traži za klubove druge lige, kojoj NK Belišće stremi.

U Belišću su u tijeku radovi na iznimno vrijednim projektima "Niču" prva POS-ova zgrada, tribina stadiona i hostel

Na teren su istrčali nogometaši dvaju vječnih sportskih rivala, ali istovremeno i dvaju prijateljskih klubova, NK-a Belišće i NK-a Valpovka Valpovo.