Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Šibenik

Počelo veliko preuređenje Poljane

Počeli radovi na središnjem trgu u Šibeniku
1/7
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Gradonačelnik Šibenika Željko Burić pojasnio je da se radovi neće prekidati tijekom turističke sezone, jer je gradilište potpuno izolirano i dobro zaštićeno

Radovi na preuređenju šibenskog trga Poljane počeli su u ponedjeljak, a za godinu i pol dana taj glavni gradski trg trebao biti potpuno uređen i s podzemnom garažom za 256 vozila. 

 Nositelj projekta vrijednog oko 60 milijuna kuna je Gradski parking, a radove izvodi zajednica ponuditelja Lavčević Inženjering Split. Direktor Lavčević Inženjeringa Joško Galić je na konferenciji za novinare na Poljani rekao kako se nada će napraviti sve što je predviđeno i pridonijeti razvoju grada, a što se tiče rokova, vjeruje da će oko 500 dana, koliko je predviđeni rok trajanja radova, biti dovoljno.

Tisno riva od mosta do plaže Vila Uskoro kreće uređenje Istočne Gomilice u Tisnom

- Ne znamo što će nas dolje dočekati, ali ako sve bude kako smo predvidjeli petstotinjak dana je dovoljno. Počinjemo s izvođenjem zemljanih radova prateći smjernice konzervatora i arheologa. Iskopat ćemo rupu duboku 13 metara. Za to nam može biti dovoljno pet, a možda i osam mjeseci - rekao je Joško Galić.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić pojasnio je da se radovi neće prekidati tijekom turističke sezone, jer je gradilište potpuno izolirano i dobro zaštićeno. Također je rekao kako radovi na Poljani neće ometati šibenski adventski sajam Adventuru koja se već nekoliko godina zaredom održava u obližnjem perivoju Roberta Visianija.

Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga pozvao je građane na strpljenje jer, kako je istaknuo, sve što se na Poljani napravi bit će na dobrobit svih Šibenčana.

Podzemna garaža, čiji je investitor Gradski parking u suradnji s Gradom Šibenikom, imat će 256 parkirnih mjesta, od čega 12 invalidskih.

Srijemski doručak u Šibeniku Vrhunski autohtoni proizvodi s istoka Hrvatske predstavljeni u Dalmaciji Srijemski doručak u srcu Šibenika, povezivanje zelene i plave Hrvatske

Pojane, središnji šibenski gradski trg bit će oplemenjen suvremenim sadržajima, vodoskokom sa specifičnim detaljima iz povijesti Šibenika, do mikrolokacija za druženje i okupljanje.

U sklopu projekta Poljana, uredit će se i prostor između Gradske knjižnice i ulaza u Perivoj Roberta Visianija gdje se nalaze ostaci starih gradskih bedema, koji će biti pretvoren u vidikovac.

Nositelj izvođača radova je Lavčević - Inženjering  Split, a radove će izvoditi s podugovarateljima; tvrtkama Geotehnika Konsolidacija iz Zagreba, Kamen iz Pazina, Prolux iz Splita i Inženjering Georad iz Makarske.

Gradski parking je podigao kredit od 25 milijuna kuna, a ostatak do završetka investicije financira Grad Šibenik.

Smokve na tržnici Šibenik Na tržnicu stigle ovogodišnje suhe smokve Prvašići su učili o sigurnosti u prometu Šibenik Prvašići učili o sigurnosti u prometu