Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
jedan od najdugovječnijih festivala

Počinje 21. Špancirfest, prvog dana nastupaju Gipsy Kingsi i Božo Vrećo

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Jedna od novosti na 21. festivalu bit će multimedijalna kupola, senzorička atrakcija na Kapucinskom trgu koja će posjetiteljima omogućiti "let u svemir" bez da napuste sigurno tlo

Danas se otvara Špancirfest u Varaždinu, jedan od najdugovječnijih i najzanimljivijih festivala u Hrvatskoj. Dolaze brojni ulični zabavljači, održat će se radionice, predstave... Pripremljen je i bogat glazbeni program. Na glavnoj pozornici u Starom gradu nastupit će The Gipsy Kings by Baliardo, Rambo Amadeus, Goran Bare i Majke, Krankšvester, Vojko V, Silente, Elemental, Gustafi, Tony Cetinski i drugi, a ispred Ville Bedeković, jedinog mjesta s naplatom ulaznica, pjevat će Božo Vrećo, The Frajle, tenor Tomislav Mužek, 4 tenora i drugi.

Varaždin Obnovljena šetnica ispred Staroga grada

Na toj lokaciji odigravat će se i kazališne predstave. Na glavnom varaždinskom trgu Korzu nastupit će Ginger, Adastra, Ivana Galić, Jed Becker’s group i Elvis Stanić, Commi Balde & Kaira Kela band, Sowas, Dixieland band Čakovec, Neki to vole vruće, Detour, Antun Stašić & Maestro Orchestra, Salsa Vibes i Ricardo Luque s Amigosima.

Jedna od novosti na 21. festivalu bit će multimedijalna kupola, senzorička atrakcija na Kapucinskom trgu koja će posjetiteljima omogućiti "let u svemir" bez da napuste sigurno tlo.

Od 23. kolovoza do 1. rujna Na Špancirfestu grlit će vas i humanoidni robot

Najavljeno je i predstavljanje prvog humanoidnog robota u Hrvatskoj, CRUZR-a, na Špancirfestu, festivalu koji traje desetak dana. Danas, prvog dana, u 20.30 nastupa Božo Vrećo, a u 22 sata sviraju Gipsy Kingsi.