Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
ELEKTROTEHNIČKA I PROMETNA ŠKOLA OSIJEK POSTAJE REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI

Počinje dogradnja škole vrijedna 20,2 mil. kuna

1/3
Foto: Osječko-baranjska županija
Potpisan je ugovor za izvođenje radova na adaptaciji postojećih prostorija i izgradnju novih 2000 četvornih metara radionica i laboratorija te instaliranje fotonaponske elektrane na krovu za proizvodnju električne energije

Elektrotehnička i prometna škola Osijek jedna je od 25 strukovnih škola u Hrvatskoj koja je imenovana regionalnim centrom kompetentnosti u području elektrotehnike i računalstva. Projekt RCK ELPROS financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda pa su potpisivanjem ugovora početkom ove godine s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvom znanosti i obrazovanja osigurana bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 73,044.858,34 kuna.

Završila dogradnja OŠ Veliko Trojstvo – dobili pet novih učionica, sanitarne čvorove, kabinete... Županija sufinancirala s pet milijuna kuna Završila dogradnja OŠ Veliko Trojstvo – dobili pet novih učionica, sanitarne čvorove, kabinete...

Ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek Antun Kovačić potpisao je proteklog tjedna s predstavnikom izvođača radova, tvrtkom Massa d.o.o. Osijek, Ivanom Ćurićem ugovor za izvođenje radova na adaptaciji postojećih prostorija i izgradnju novih 2000 četvornih metara radionica i laboratorija te instaliranje fotonaponske elektrane na krovu za proizvodnju električne energije. Radovi su vrijedni 20,246.883,48 kuna, a rok za njih je godinu i pol.

Osječko-baranjska županija, kao partner na projektu, sudjeluje u svim projektnim aktivnostima, putem svojih upravnih odjela.

– Županija kontinuirano ulaže u škole i druge ustanove kojima je osnivač, pa tako sudjelujemo i u projektima razvoja dva centra kompetentnosti na našem području. Ova škola provodi i projekt u komu se radi na jačanju kompetencija nastavnika, opremanju škole i razvoju kurikuluma u skladu s potrebama tržišta rada – rekao je župan Ivan Anušić.