Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Županija sufinancirala s pet milijuna kuna

Završila dogradnja OŠ Veliko Trojstvo – dobili pet novih učionica, sanitarne čvorove, kabinete...

Završila dogradnja OŠ Veliko Trojstvo – dobili pet novih učionica, sanitarne čvorove, kabinete...
1/5
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Projekt dogradnje OŠ Veliko Trojstvo i gradnje dječjeg vrtića i ekonomski je dobro osmišljen budući da će škola i vrtić koristiti zajedničku kuhinju

Završio je projekt dogradnje Osnovne škole u Velikom Trojstvu te gradnje dječjeg vrtića vrijedan 14 milijuna kuna, a Bjelovarsko-bilogorska županija sufinancirala ga je s pet milijuna kuna. Završetkom projekta OŠ Veliko Trojstvo dobila je pet novih učionica, dva kabineta, nove sanitarne čvorove, sanitarni čvor za invalide i podiznu platformu za invalide, polivalentnu dvoranu te prostorije za domara i spremište. 

Župan Damir Bajs i ravnatelj OŠ Garešnice Slaven Marenić u obilasku obnovljene škole ZAHVALJUJUĆI ŽUPANIJI Od jeseni u OŠ Garešnica samo jutarnja smjena

– Završetak dogradnje naše škole za nas učitelje, učenike i roditelje znači mnogo jer mi smo sada dobili nadstandard kojim se rijetko koja škola može pohvaliti. Dobili smo veći broj učionica, kabineta, novu zbornicu i novu kuhinju opremljenu svim uređajima. Ono što je nama najbitnije, to je da smo svi pod jednim krovom, nismo raštrkani. Županija nam je omogućila i novi namještaj. Sada je sve tu i mi smo jako sretni. Jedva smo dočekali da preuzmemo službeno ovaj objekt i da dobijemo uporabnu dozvolu kako bismo mogli krenuti s novom školskom godinom – rekla je ravnateljica Sanja Vranješević.

Za 188 učenika ove škole to znači novi standard u obrazovanju te će i njima kao i nastavnicima i ostalim zaposlenicima škole realizacija ovoga projekta donijeti poboljšanje kvalitete nastave i omogućiti jednosmjenski rad po svim standardima koje zahtijeva 21. stoljeće. Nakon što su radovi na obnovi i dogradnji škole završili, Bjelovarsko-bilogorska županija uložila je dodatnih 200 tisuća kuna u novi namještaj kako bi škola bila uređena ne samo izvana, već i iznutra.

U sklopu projekta u partnerskom odnosu Bjelovarsko-bilogorske županije i Općine Veliko Trojstvo koje su uspješno iskoristile europska sredstva sagrađen je i novi dječji vrtić s jaslicama za 52 djece kojim će se omogućiti novi standard za najmlađe mještane općine koji pohađaju vrtiće na području grada Bjelovara, a sada će imati novi, moderan vrtić što će uvelike olakšati svakodnevni život njihovim roditeljima. Projekt dogradnje OŠ Veliko Trojstvo i gradnje dječjeg vrtića i ekonomski je dobro osmišljen budući da će škola i vrtić koristiti zajedničku kuhinju što će doprijeti i uštedama u svakodnevnom radu.

Energetski obnovljena Područna škola Grabovnica RADOVI U ČAZMI Energetski obnovljena Područna škola Grabovnica

– Pred nama je nova školska godina. Ona će biti vrlo zahtjevna jer će se nastava odvijati u okvirima epidemije koronavirusa. Županija je osigurala dogradnju i gradnju ukupno 12 školskih objekata na svom području. Oko 40 posto učenika na županijskoj razini ići će upravo u takve škole. Županija je u dogradnji OŠ Veliko Trojstvo sudjelovala s pet milijuna kuna vlastitih sredstava.

Naša županija je trenutačno na drugom mjestu u RH po ulaganju u školstvo. Projekt su većinski financirali EU i Ministarstvo regionalnog razvoja, dok je dogradnja škole financirana isključivo županijskim novcem. Projekt je vodila sama škola. Škola i vrtić u Velikom Trojstvu imaju zajedničku kuhinju što dokazuje da je takva suradnja itekako moguća i ostvariva. Djeca koja pohađaju vrtić po polasku u školu samo će se „preseliti“ u zgradu pored vrtića – pojasnio je župan Damir Bajs.