Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ZAHVALJUJUĆI ŽUPANIJI

Od jeseni u OŠ Garešnica samo jutarnja smjena

Župan Damir Bajs i ravnatelj OŠ Garešnice Slaven Marenić u obilasku obnovljene škole
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija je uspješno koristeći europska sredstva, ali i sredstva županijskog proračuna u obnovu OŠ Garešnica i školsko-sportske dvorane uložila više od 12 milijuna kuna, od čega su 4,5 milijuna kuna sredstva županije.

Učenici i nastavnici OŠ Garešnica, zahvaljujući sredstvima Bjelovarsko-bilogorske županije u iznosu od 63 tisuće kuna, od jeseni će nastavu pohađati u jednoj smjeni. U školi su u tijeku radovi na uređivanju i prenamjeni prostorija kako bi sve bilo spremno za jednosmjenski rad koji će biti od velike važnosti za 475 učenika te zaposlenike škole.

Industrijskoobrtnička škola Šibenik dobila je novac za projekt “Ars mechanica za nove kompetencije“ ZA PROJEKT 30,689 898,49 KUNA Industrijska škola dobiva suvremene učionice i radionice

– Iznimno mi je zadovoljstvo što je naša škola nakon uspješno provedene energetske obnove, uz financijsku pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije, bez koje bi ovo bilo nemoguće ostvariti, ostvarila preduvjete za prelazak na rad u jednoj smjeni. Organiziranjem rada u jednoj smjeni pokazujemo da pratimo životni ritam naše zajednice jer smo tako prilagodili vrijeme boravka naših učenika s radnim vremenom roditelja. Rad u jednoj smjeni ostavlja prostora za kvalitetnu organizaciju izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti po kojima je naša škola poznata i na županijskoj i na državnoj razini. Zahvaljujem županu Damiru Bajsu na podršci i pomoći – rekao je ravnatelj OŠ Garešnica Slaven Marenić.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija je uspješno koristeći europska sredstva, ali i sredstva županijskog proračuna u obnovu OŠ Garešnica i školsko-sportske dvorane uložila više od 12 milijuna kuna, od čega su 4,5 milijuna kuna sredstva županije. Smanjeni su i režijski troškovi kao i troškovi održavanja školske zgrade i pripadajuće dvorane. Također, Bjelovarsko-bilogorska županija svojim je sredstvima financirala dodatne radove kao i opremanje škole u Garešnici novim namještajem.