Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Neće više biti podstanari

Počela gradnja multifunkcionalne hale za Viroexpo

Viroexpo
Foto: Kristijan Toplak
Projekt je to vrijedan više od 14 milijuna kuna, a novac je osiguralo Ministarstvo poljoprivrede. Investitor je Virovitičko-podravska županija, a projekt je napisala VIDRA

Počela je gradnja multifunkcionalne hale za Međunarodni sajam Viroexpo, ali i ostale manifestacije u Virovitici. Adresa će joj biti na lijevoj strani vojarne, neposredno uz JVP Virovitica. Bit će tu 5200 četvornih metara zatvorenog te još 900 "kvadrata" natkrivenog multifunkcionalnog prostora. Projekt je to vrijedan više od 14 milijuna kuna, a novac je osiguralo Ministarstvo poljoprivrede. Investitor je Virovitičko-podravska županija, a projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

mladi liječnici Počela gradnja novog Poduzetničkog inkubatora u Pitomači Prostor za rad i vjetar u leđa mladim poduzetnicima

Sajam Viroexpo dobit će tako svoje sjedište i više neće biti podstanar - već je šest puta mijenjao lokaciju. To će mu, istaknuto je, omogućiti daljnji i kontinuirani razvoj u budućnosti, a do sada se već profilirao kao jedan od tri najznačajnija sajma u Hrvatskoj. Radovi bi, očekuje se, trebali biti završeni do idućeg izdanja Viroexpa, dakle do 22. veljače.

Zemljište za gradnju hale osigurao je Grad Virovitica, a parcela između buduće hale i planiranih bazena predviđena je za zajedničko parkiralište čime će se, uz parkirališna mjesta na čestici hale, dobiti dodatan prostor za parkiranje s oko 452 mjesta.

RAVIDRA Program ruralnog razvoja Prijavili projekte vrijedne 53,9 milijuna kuna