Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Počela gradnja novog Poduzetničkog inkubatora u Pitomači

Prostor za rad i vjetar u leđa mladim poduzetnicima

mladi liječnici
Foto: Kristijan Toplak
Dio je to projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, ukupno vrijednog oko 28 milijuna kuna

Počela je gradnja novog Poduzetničkog inkubatora u Pitomači, a bit će smješten u Poduzetničkoj zoni Rakitka. Investicija je to od 11,76 milijuna kuna, a rok za završetak radova je srpanj 2019.

Na području Visoke škole gdje je studentski dom i restoran bit će i TIC Tehnološko-inovacijski centar Virovitica Suvremeni će laboratoriji unaprijediti proizvodnju hrane

Dio je to projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, ukupno vrijednog oko 28 milijuna kuna, od čega je gotovo 20 milijuna kuna bespovratni novac EU. Gradit će se, naime, novi poduzetnički inkubatori u Pitomači i Orahovici, dok će se onaj u Slatini obnavljati, jer će biti smješten u staroj zgradi Doma zdravlja. Prostor za rad u njima će naći, u punom kapacitetu, 47 poduzetnika. Inkubatori će omogućiti daljnji razvoj poduzetništva, kako bi poduzetnici iz ove županije postali konkurentniji na tržištu rada.

Najjeftinije zemljište

– Velika je to investicija i velika pomoć našim poduzetnicima koji nemaju mogućnosti imati svoj vlastiti prostor i započeti biznis. Poduzetnički će to pomoći i općini Pitomača i Virovitičko-podravskoj županiji. Podsjetio bih kako je u Pitomači najjeftinije zemljište za poduzetnike, od samo 50 lipa po četvornom metru, a poduzetnicima plaćamo 30 kilovata električne energije, što nema nitko u Hrvatskoj – istaknuo je Željko Grgačić, načelnik Pitomače, na polaganju kamena temeljca.

Počinju radovi na navodnjavanju Počinju radovi Uskoro 1000 novih navodnjavanih hektara

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je godinama bio direktor Poduzetničkog inkubatora u Virovitici, prikazao je što će značiti inkubator u Pitomači.

– Prije pet godina, kada smo imali Poduzetnički inkubator u Virovitici, poduzetnici iz ostalih gradova i mjesta izrazili su želju da i oni imaju takav poduzetnički primjer. Putem Mreže poduzetničkih inkubatora, ovdje u Pitomači, kao i u Orahovici i Slatini, ostvarili smo njihove želje. Poduzetnici će u tim mjestima dobiti svoj prostor za rad. Gradnja ovog poduzetničkog inkubatora u Pitomači, kao i skorašnja u Orahovici i Slatini, predstavlja novu etapu razvoja poduzetništva u Virovitičko-podravskoj županiji – poručio je župan Andrović.

Projekt napisala VIDRA

Pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac kazala je kako je taj europski projekt hvalevrijedna inicijativa, "gdje su se dva grada i općina uz potporu Virovitičko-podravske županije udružili i stvorili tako veću šansu da projekt prođe".

Projekt za Mrežu inkubatora napisala je županijska razvojna agencija VIDRA, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatina, a uz pomoć Grada Orahovice i Općine Pitomača. Radove u Pitomači izvest će tvrtka Bistra iz Đurđevca. 

Igor Andrović Uskoro gradilišta u Virovitici, Slatini, Gornjem Bazju, Suhopolju, Bušetini, Pitomači Kreće projekt vrijedan 26 mil. - prostori topliji, računi manji Vozila je uručio župan Igor Andrović Županija, gradovi i općine sufinanciraju nadstandard hitne medicine Liječnici su u svim timovima hitne medicine 0-24 sata