Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
15 zainteresiranih

Počinje gradnja POS-ovih stanova u Lepoglavi

Foto: Grad Lepoglava
Za gradnju je raspoloživa parcela u centru koja je u državnom vlasništvu, a na njoj se, prema Prostornom planu, može krenuti s gradnjom

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar te direktor APN-a Dragan Hristov s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem obišli su neke od lokacija na kojima se realiziraju projekti koje provodi ili podupire Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja na području grada Lepoglave.

Umirovljenici Lepoglava Isplata ovogodišnjih uskrsnica počinje 1. lipnja

Štromar je istaknuo da je u zadnje tri godine u fokusu Ministarstva graditeljstva bilo da se pomogne mladim obiteljima da riješe stambeno pitanje.

- Zato smo provodili dvije mjere, subvencioniranje stambenih kredita i POS zbog kojeg smo sad ovdje. Podsjetit ću da je do sada više od 13 tisuća mladih kroz naše subvencije riješilo svoje stambeno pitanje, a u tim je obiteljima do sada rođeno više od 1500 djece. Kad tome pribrojimo mlade koji su stambeno pitanje riješili kroz program POS-a, već sada prelazimo 21.300 obitelji koje ostaju živjeti, raditi, stvarati u Hrvatskoj. Ponosan sam na sve koji su u ovom sudjelovali i sretan zbog građana kojima smo pomogli - rekao je Štromar.

Među projektima namijenjenim za mlade obitelji je i subvencija kredita za kupnju stanova koje provodi Ministarstvo graditeljstva, dok Grad Lepoglava drugu godinu zaredom otvara natječaj za demografsku obnovu, kojim s 40.000 kuna bespovratno subvencionira mlade obitelji za kupnju stanova i kuća na području grada Lepoglave. Za to je ove godine namijenjeno ukupno 200.000 kuna.

Također, pokreće se POS stanogradnja u gradu Lepoglavi. Provedena je anketa i ima 15 zainteresiranih za kupnju stana. Za gradnju je raspoloživa parcela u centru koja je u državnom vlasništvu, a na njoj se, prema Prostornom planu, može krenuti s gradnjom.

Lepoglava Ove godine uredili pet kilometara vodotoka

- Posebno je to važno za mlade obitelji koje zbog takvih projekata odlučuju ostati živjeti na našem području i želimo da se taj trend nastavi i dalje, a uz ovakvu potporu Ministarstva, siguran sam da će hoće – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić zahvalivši se ministru Štromaru na kontinuiranoj podršci.