Izbornik
Naslovnica Županije
Projekt vrijedan 1,35 milijuna eura

Počinje rekonstrukcija rodilišta u Općoj bolnici Virovitica

ADAPTACIJOM će se stvoriti bolji uvjeti za rodilje i djecu, ali i za rad liječnika
Foto: Kristijan Toplak
U vrijeme radova, koji će trajati 9 mjeseci, rodilište će biti preseljeno na odjel ginekologije

Počinje rekonstrukcija virovitičkog rodilišta. Naime, Opća bolnica Virovitica zatražila je od Virovitičko-podravske županije, kao osnivača ove zdravstvene ustanove, suglasnost za zaključivanje ugovora o nabavi rekonstrukcije i adaptacije drugog kata zgrade "D" Opće bolnice Virovitica, odnosno rodilišta.

Na otvorenom postupku javne nabave izabrana je ponuda Gradbe d.o.o. iz Brezika, u vrijednosti 1,353.706 eura.

Županijski su vijećnici prihvatili zaključak o davanju suglasnosti. Sredstva su osigurali Ministarstvo zdravstva i Virovitičko-podravska županija.

– Krećemo u rekonstrukciju i adaptaciju rodilišta Opće bolnice Virovitica kako bismo stvorili bolje uvjete i za našu djecu i njihove roditelje, ali i stvorili bolje uvjete za rad naših liječnika – naglasio je župan Igor Andrović.

U vrijeme radova, koji će trajati 9 mjeseci, rodilište će biti preseljeno na odjel ginekologije.

Usto, OB Virovitica jedan je od osam partnera na projektu instalacije fotonaponskih elektrana na zgrade javne namjene.

– Procijenjena vrijednost je 570.000 eura, od toga je vrijednost bolničke elektrane nešto više od 300.000 eura. Iz EU stiže 85 posto sredstava, a ostalih 15 posto bit će sufinancirano od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU. Ta će investicija OB Virovitica stajati kao jedan mjesečni račun za struju, a osigurat će proizvodnju oko 80 posto potrebne električne energije za našu bolnicu – rekao je ravnatelj bolnice Dinko Blažević.

OČUVANJE MENTALNOG ZDRAVLJA U vremenima kada većina djece provodi slobodno vrijeme pred ekranima ovakvi su događaji od izuzetne važnosti za njihovu budućnost, poručili su organizatori Samoborski Sajam mogućnosti Posjetio sam štand policije, ali najviše mi se ipak svidjela robotika TRADICIONALNO je gospodarstvo Osječko-baranjske županije izvozno orijentirano pa je u 2022. godini ostvaren i rekordni izvozni rezultati od 8,2 milijarde kuna, što je rast od 22,34 posto u odnosu na prošlogodišnjih 6,7 milijardi kuna izvoza Registar godišnjih financijskih izvještaja Gospodarstvo Osječko-baranjske županije ponovno srušilo rekorde Zbog Ivanjskog krijesa, manifestacije koja traje već više od 240 godina, na obale rijeke Kupe dođe na tisuće posjetitelja Dolazi i grupa Kraljevskih bubnjara iz Burundija Karlovac poziva sve na Zvjezdano ljeto kojim slavi 444. rođendan