Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Adventsko druženje ove godine u tri vikenda

Podijelit će se 500 porcija bakalara, a nagradit će se i najukusnije riblje jelo

1/6
Foto: Općina Dugopolje
Za goste i domaćine u ponudi su domaći zalogaji, poput kobasica i fritula, te razna pića

Općina Dugopolje u suradnji s tamošnjom Turističkom zajednicom, komunalnom tvrtkom Podi Dugopolje, Udrugom Dar i Lovačkom udrugom organizira adventsko druženje. “Advent u Dugopolju” ove se godine održava treći put, i to tijekom tri subote u prosincu. Posjetitelje očekuje dobra glazba, domaća hrana i topli napici za djecu i odrasle.

Dubrovački zimski festival Dubrovački zimski festival Zabava za male i velike, kolendavanje, koncerti, vilenjaci, stanica za Sjeverni pol...

– Nakon debitantske 2017. godine kada je adventska zabava probno održana tek jednu subotu, mještani Dugopolja su oduševljeno prihvatili ideju te je 2018. održan dvodnevni program u petak i subotu, a ove godine Dugopoljci će se družiti tri dana – kažu organizatori.

Prva subota osim jela i pića ponudila je i zimske igre za djecu te natjecanje u domaćim crnim vinima, uz degustaciju. Nagrađeni su Donald Mustapić (prvo mjesto), Robert Čevra (drugo mjesto) i Božidar Balić (treće mjesto), a nagrade su im uručili načelnik Općine Dugopolje Perica Bosančić i voditelj Goran Balić. Druga subota bila je u znaku božićnog koncerta KUD-a Pleter i nastavila se se u etno tonovima s naglaskom na tradiciju, dok treća, 21. prosinca, donosi natjecanje posjetitelja u spravljanju bakalara, kao i podjelu 500 porcija tog ribljeg jela. – Recept? Bilo koji, samo da je uključen bakalar – kažu u udruzi Dar.

Prosinac u Slatini – bogat program, adventski sajam, koncerti… Prizori blještavila i topline slatinskog adventa već su obišli svijet – kroz glazbu

Organizatori najavljuju i izvlačenja humanitarne lutrije čiji je namijenjen mještanima kojima je potrebna pomoć.

– Božić je vrijeme ljubavi i darivanja – podsjećaju. U planu je i dječje natjecanje za najljepši bor. Zadatak je izraditi maštovito božićno drvce visoko od 30 do 50 centometara. Program se odvija na Trgu domovinske zahvalnosti, preko puta škole.