Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Iskorak u zaštiti od mogućih onečišćenja na moru

Podijeljeno 1000 m brana za sprečavanje onečišćenja od nafte

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Vrijednost opreme je 1,040.000 kuna, a u procesu javne nabave sudjelovali su Županija, Općina Trpanj, Općina Orebić, ACI d.d., Lučka uprava DNŽ-a, ŽLU Dubrovnik, ŽLU Korčula te Lučka uprava Dubrovnik

U Luci Dubrovnik upriličena je podjela čak 1000 metara brana za sprečavanje i sanaciju onečišćenja mora naftnim i uljnim derivatima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Predstavnici tvrtke Luveti, dobavljači opreme, održali su pokaznu vježbu korištenja opreme u suradnji s Vatrogasnom zajednicom DNŽ-a. Vrijednost opreme je 1,040.000 kuna, a u procesu zajedničke javne nabave sudjelovali su Županija, Općina Trpanj, Općina Orebić, ACI d.d., Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije, ŽLU Dubrovnik, ŽLU Korčula te Lučka uprava Dubrovnik.

Metković Radovi na Gimnaziji gotovi i prije roka

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je da je napravljen iskorak u zaštiti od mogućih onečišćenja na moru.

– Nabavili smo kilometar plutajućih brana. One se mogu nadovezivati jedna na drugu i tako se može tretirati različit opseg onečišćenja. Objedinili smo sve potrebe županije, jedinica lokalne samouprave te županijskih lučnih kapetanija. Uključili smo vatrogasce koji će biti operativni u slučaju nesreće. Njima će brane i biti podijeljene i to na Korčuli, Orebiću, Dubrovniku te u ACI marinama – rekao je Dobroslavić.

Pročelnik za komunalne poslove i zaštitu okoliša Miho Baće dodao je da je u svibnju potpisan sporazum s osam dionika, te da je ugovor potpisan u rujnu.

– Ovdje je struka analizirala situaciju, ako se dogodi incident moći će se reagirati i iz različitih mjesta. Hvala županiji koja je prepoznala potrebu i svim sudionicama – rekao je načelnik Trpnja Jakša Franković. 

sezona ne prestaje Od početka godine dolasci u porastu 10 posto, i listopad turistički izvrstan