Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Metković

Radovi na Gimnaziji gotovi i prije roka

1/4
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Održan je i sastanak s ravnateljem Srednje škole Metković Mariom Obradovićem ne temu izgradnje novog kata na zgradi škole. Riječ je o projektu kojim bi se omogućio jednosmjenski rad u Srednjoj školi Metković

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević, pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić, ravnateljicom DUNEA-e Melanijom Milić te gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom obišao je u Metkoviću završene radove energetske obnove na Gimnaziji Metković vrijedne 1,9 milijuna kuna.

Brodsko-posavska županija bespovratne potpore Za energetsku obnovu i razvoj infrastrukture više od 25 milijuna kn

- Radovi na Gimnaziji Metković su uredno obavljeni, ovo je hvalevrijedan projekt za koji je Županija uložila 65%, a ostatak je financiran iz Europskih fondova. Također, do sada smo realizirali projekte u vrijednosti 13 milijuna kuna, od čega je Županija izdvojila oko sedam milijuna kuna, što nije mali iznos, ali nije nam žao zbog toga što se time obnavljaju objekti i štedi se energija - rekao je župan Dobroslavić.

Župan je istaknuo da je u planu još projekata energetske obnove u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, među kojima je i projekt energetske obnove Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću.

Ugovor je potpisan u lipnju ove godine, a izvođač tvrtka Jukić-DAM radove na obnovi pročelja, stolariji i uvođenju solarne energije završila je puno prije prvotnog roka od deset mjeseci i to bez ometanja nastave.

Predstavljene nove smjernice Dobroslavić: Smjernice daju odgovore na to kako revitalizirati deltu Neretve

Inače, već su ranije završeni projekti energetske obnove Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik kao i OŠ Gruda, a u tijeku je energetska obnova Doma za starije u Vela Luci te OŠ fra Ante Gnječa u Staševici.

Ukupna vrijednost svih pet projekata energetske obnove iznosi 13,2 milijuna kuna, od čega su sredstva EU iz Fonda za regionalni razvoj 4,9 milijuna kuna, sredstva Dubrovačko-neretvanske županije 6,8 milijuna kuna, a sredstva Fonda za sufinanciranje provedbe projekata EU na regionalnoj i lokalnoj razini 1,8 milijuna kuna.

Održan je i sastanak s ravnateljem Srednje škole Metković Mariom Obradovićem ne temu izgradnje novog kata na zgradi škole.

sezona ne prestaje Od početka godine dolasci u porastu 10 posto, i listopad turistički izvrstan

Riječ je o projektu kojim bi se omogućio jednosmjenski rad u Srednjoj školi Metković, a župan Dobroslavić istaknuo je da je projekt koristan za školu, te da će Županija nastojati pronaći način financiranja projekta.