Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Puno atrakcije i adrenalina na Pannonian Bike Weekendu u Orahovici

Podno Papuka pedalirali najbolji off-road vozači iz cijele Hrvatske

Pannonian Bike Weekend Orahovica
Foto: radioorahovica.com
Pedesetak vozača iz cijele Hrvatske odmjerilo je svoje snage u brdskoj i šumskoj, offroad vožnji, a natjecali su se u nekoliko kategorija - juniorskoj te tri kategorije za muške vozače raspoređene prema starosti

Prvi vikend u rujnu bio je rezerviran za biciklističko off-road prvenstvo Hrvatske, koje je u sklopu Pannonian Bike Weekenda održano u Orahovici u organizaciji najvećeg srednjoeuropskog festivala ekstremnog sporta Pannonian Challengea. Pod padinama Papuka vozilo se na jednoj od najboljih staza u Hrvatskoj, a cilj je bio na području kompleksa Jezero, gdje je održano i svečano proglašenje pobjednika.

Jezero u Orahovici Špica sezone na orahovačkom kupalištu Orahovačko jezero – biser ovog dijela Hrvatske posjetili kupači iz BiH, Mađarske, Njemačke...

Uređivanje staza

Pedesetak vozača iz cijele Hrvatske odmjerilo je svoje snage u brdskoj i šumskoj, off-road vožnji, a natjecali su se u nekoliko kategorija – juniorskoj te tri kategorije za muške vozače raspoređene prema starosti.

U juniorskoj kategoriji najbolji je bio Jakov Svilokos iz Zagreba, David Ivanjko iz Zaprešića završio je na drugom mjestu dok se Dominik Grbac iz Jurdana popeo na postolje na trećem mjestu.

U kategoriji M1 pobjedu je odnio Alen Smolić iz Matulja, Lovel Matijas iz Splita je bio drugi, a Maks Tucman iz Zagreba završio je vožnju na trećem mjestu. Kod mlađih veterana u M2 grupi pobijedio je Frano Liović iz Zagreba, Aleksandar Vondraček iz Svetog Ivana Zeline vožnju je završio drugi, dok je Luka Španjol iz Lovrana treći. Vožnju nisu propustili ni veterani, Enduro vozači stariji od 40 godina, među kojima je slavio Nino Ružička iz Zagreba, drugi je bio Slaven Boban, također iz Zagreba, a broncom se okitio Goran Zidarić iz Buzeta.

Zanimljivost je bila pratiti i vožnje vozača koji nisu profesionalci u off-road biciklizmu. Među amaterskim vozačima slavio je Ivo Jarić iz Zagreba, Lovro Pandžić iz Podstrane je bio drugi, dok je Ivan Adžić iz Požege osvojio brončanu medalju.

Dođe li do pronalaska plina ili nafte, Ina će Gradu Orahovici plaćati nakladu za eksploataciju NA PODRUČJU GRADA Započinju seizmička istraživanja nafte i plina

Prije proglašenja pobjednika, Zdenko Liška-Lile, predsjednik udruge Pannonian, za Radio Orahovicu je rekao: – Sve je odrađeno zadovoljavajuće uz samo jednu lakšu ozljedu, a natjecali smo se u šest kategorija. Već godinama uređujemo staze u Orahovici, te se nadamo da će ovakvi događaji doprinijeti tome da se ove staze koriste kroz cijelu godinu.

Odlična suradnja

Orahovačka turistička zajednica bila je domaćin natjecanju, a jednu od kategorija nagradila je voditeljica ureda Turističke zajednice Lana Jurkin.

– Posebno smo zadovoljni i zahvalni što su organizatori za ovakav tip utrke izabrali baš Orahovicu. Već godinama surađujemo, suradnja je odlična i svake godine se trudimo biti dobri domaćini – kazala je Jurkin.