Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
NA PODRUČJU GRADA

Započinju seizmička istraživanja nafte i plina

Dođe li do pronalaska plina ili nafte, Ina će Gradu Orahovici plaćati nakladu za eksploataciju
Foto: Grad Orahovica
Dođe li do pronalaska plina ili nafte, Ina će Gradu Orahovici plaćati nakladu za eksploataciju.

U okviru projekta 3D Crnac zapad na području Grada Orahovica provodit će se seizmička mjerenja gradskog područja u svrhu istraživanja rezervi nafte i plina. Tim povodom s čelnicima Grada i predstavnicima gradskih mjesnih odbora i Ine održan je sastanak na kojem je rečeno kako će radove na terenu za Inu obaviti ugovoreni podizvođač, kompanija Geofizyka Torun.

GRAĐANI POZVANI DA ISPUNE ANKETU U Orahovici uskoro niče novi stambeno-poslovni objekt?

– Predstavnici mjesnih odbora obići će svoja područja i obavještavati vlasnike čestica o planiranim ispitivanjima koja će, prema posljednjim informacijama, započeti u rujnu. Zaključeno je i kako će Ina pokušati izbjegavati trajne nasade te kako će svu pričinjenu štetu nadoknaditi – rekla je pročelnica jedinstvenog upravnog odjela Orahove Marija Šafer.

Dodala je i kako gradsko područje obuhvaća šumske predjele i poljoprivredna zemljišta oko Dolaca, Donje Pištane Magadinovca, Karlovca Feričanačkog, Stare Jošave, Bijeljevine Orahovičke i jednog dijela grada u Doljanima.

Novi gradski projekt Orahovica uvela e-bicikle, preuzimanje na tri stajališta

Dođe li do pronalaska plina ili nafte, Ina će Gradu Orahovici plaćati nakladu za obavljenu eksploataciju. Napomenuto je i kako će sve eventualne štete biti procijenjene odmah nakon završetka radova od komisije sastavljene od predstavnika jedinica lokalne samouprave i Ine, a o čemu će vlasnici zemljišta biti na vrijeme obaviješteni. Planirani radovi trajat će do sredine prosinca.