Podravka će u Virovitici graditi sušaru za povrće, a povrtlari s područja Virovitičko-podravske županije proizvodit će mrkvu, celer, pastrnjak, peršin, luk i krumpir za Vegetu. Sažetak je to razgovora koji su nedavno održali predstavnici Podravke, uz direktora za proizvodnju Zdravka Dimača, s virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem, gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom, načelnicima općina, kao i predstavnicima poljoprivrednih poduzeća i struktura s područja Virovitičko-podravske županije.
Važan je to projekt koji će svakako dati dodatni gospodarski zamah ovom području, pa lokalne vlasti vijest o gradnji sušare za povrće dočekuju raširenih ruku. Kako je najavljeno, povrtlari s područja Virovitičko-podravske županije proizvodit će povrtne kulture koje su potrebne za Vegetu, i to konkretnije – mrkvu, celer, pastrnjak, peršin, luk i krumpir. Godišnje će biti potrebno približno 40.000 tona svježeg povrća kako bi se dobilo oko 3500 tona sušenog povrća za Vegetu.
Podravka nudi organizaciju cijele proizvodnje poljoprivrednicima od sadnje do branja. Tvornica bi u Virovitici trebala biti završena u roku od dvije godine. Taj će pogon donijeti itekako važna radna mjesta. Slična tvonrica u Poljskoj, usporedbe radi, zapošljava 120 radnika. No otvorit će vrata brojnim kooperantima s područja Virovitice i Virovitičko-podravske županije, koja ima znatne komparative prednosti.
Između ostalog, ova je županija zanimljiva investitorima zato što ima jedan završeni sustav navodnjavanja, a u skoroj budućnosti postojat će još četiri sustava: Novi Gradac – Detkovac i Đolta, koji će se uskoro graditi, te Kapinci – Vaška II. faza i Lukač. Time će Virovitičko-podravska županija imati zavidnih 5000 hektara navodnjavanih površina.
Novi poslovni potez Podravke podupiru i Vlada Republike Hrvatske i premijer Andrej Plenković, kao i ministar poljoprivrede, budući potpredsjednik Vlade RH Tomislav Tolušić te Ministarstvo poljoprivrede.