Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Razvojna agencija završava projekte Zaposli se i ti i GRAS za Vas

Poduzetnike učili marketingu, nezaposleni se obučili za šivače obuće, web-dizajnere...

Foto: Mihaela Feldi
Oba projekta, koja je pokrenula Gradska razvojna agencija Slatine, financirana su europskim novcem

Gradska razvojna agencija Slatine pokrenula je značajne projekte Zaposli se i ti i GRAS za Vas, a oba su financirana europskim novcem.

Projekt Zaposli se i ti vrijedan je 723.442 kuna. Njime nezaposlene osobe sa srednjoškolskim obrazovanjem i nižim stupnjem obrazovanja stječu kompetencije za prekvalifikaciju za nova zanimanja te se osnažuju za tržište rada, sukladno Strategiji razvoja ljudskih potencijala Virovitičko-podravske županije. Partner je na tom projektu Grad Slatina.

Dječji kutak "Veseli sat" U Parku 136. slatinske brigade djeca plešu, pjevaju, izrađuju ribe i uče o zdravom životu

Obuka za šivača obuće

Projektom je obuhvaćeno 113 osoba, odnosno 82 nezaposlene osobe i 31 učenik srednjih škola, za koje je organiziran ciklus Job club radionica, zatim edukacije za 30 šivača gornjišta obuće i 15 web-dizajnera, radionica "Komunikacijske i organizacijske vještine". Ciklus edukacija i radionica završen je motivirajućom radionicom "Poduzetnik i poduzetništvo" za sve one koji razmišljaju o samozapošljavanju.

Nakon 80 godina Obnavlja se stari zvonik u Kozicama

U sklopu projekta, u Job clubu pripremljeno je šest poslovnih planova za prijave na mjere HZZ-a za samozapošljavanje, tri poslovna plana za natječaj Pozitivne vibracije kojeg je objavila VIDRA, te je održano 38 savjetovanja.

Projekt "GRAS za Vas" vrijedan je 401.247 kuna. Njime se omogućuje organiziranje ciljanih visokokvalitetnih edukacija koje na području grada Slatine nisu dostupne, a za koje su lokalni poduzetnici iskazali interes. Ciljna skupina u projektu su mala i srednja poduzeća s područja grada Slatine, njih ukupno 207, a poseban naglasak je na novoosnovanim tvrtkama koje posluju manje od 36 mjeseci.

Sjajan nastup Slavonske lole oduševile građane

Predavači poznati stručnjaci

U sklopu tog projekta Gradska razvojna agencija Slatine organizirala je niz predavanja koje su održali poznati i priznati stručnjaci.

O upravljačkim vještinama govorio je, tako, Davor Bilman, o transfer poslovanja Mirela Alpeza, a o zadrugarstvu i ostalim oblicima udruživanja Vida Iličić. Kontroling je bio tema predavanja dr.sc. Damira Novotnyja, a o mogućnostima razvoja i kako se plasirati na nova tržišta predavao je Matej Sudar. Pisanje poslovnog plana bio je naziv predavanja Nede Martić, dok je Ana Pap govorila o izradi marketing plana i digitalnom marketingu...

Posljednje u nizu ovog ciklusa predavanja bit će 29. kolovoza, na temu "Optimiziranje poslovnih procesa i standardi kvalitete", a predavač će biti Zvonimir Zavacki.

Energetska obnova u Slatini Dom zdravlja dobit će novo ruho