Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Dječji kutak "Veseli sat"

U Parku 136. slatinske brigade djeca plešu, pjevaju, izrađuju ribe i uče o zdravom životu

Foto: Društvo naša djeca Slatina
U sklopu manifestacije "etoLJeto" Dječji kutak "Veseli sat" svake nedjelje od 18.30 do 19.30 sati

Dok ne idu u školu ili vrtić, slatinski mališani u svom se gradu mogu dobro zabaviti te kreativno i kvalitetno provoditi svoj "godišnji odmor".

Nakon 80 godina Obnavlja se stari zvonik u Kozicama

U okviru manifestacije "etoLJeto" Turistička zajednica grada Slatine i Društvo naša djeca Slatina i ove godine organiziraju ljetne radionice i igraonice za djecu. Riječ je o Dječjem kutku "Veseli sat", koji svoja vrata najmlađima otvara svake nedjelje u Parku 136. slatinske brigade, od 18.30 do 19.30 sati. Održava se u suradnji s "Volonterima u parku", u sklopu projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo "Živjeti zdravo".

Čitali priče

Najmlađi Slatinčani tamo pjevaju i plešu, igraju nogomet i tenis, zabavljaju se u labirintu od špage, crtaju kredama po asfaltu…

– Do kraja ljeta u sklopu Dječjeg kutka "Veseli sat" pripremamo brojna iznenađenja za dječicu, a između ostaloga, u planu je i suradnja s Gradskom knjižnicom i čitaonicom – najavila je Snježana Pačarić, predsjednica Društva naša djeca Slatina.

Energetska obnova u Slatini Dom zdravlja dobit će novo ruho

Morsko dno bilo je tema Kutka 21. srpnja pa su na radionici djeca od papira i starih CD-a izrađivala ribe i ostale stanovnike mora te su šareno izrađene životinjice pustile u more. Tako je nastala prava morska kreacija na plavom hameru koji je simbolizirao more. Paralelno, djeca su se okušala i u zanimljivim natjecanjima i igrama spretnosti, kao i zabavnim igrama s lopticama za najmlađe.

Pažnju velikog broja malih Slatinčana okupirala je i miničitaonica na otvorenom koja je organizirana u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina. Tako su oni u zanimljivom ljetnom okruženju, u društvu ravnateljice Knjižnice Ane Knežević, čitali priče i gledali slikovnice.

Na kraju tog druženja Turistička zajednica grada Slatine počastila ih je sladoledom. Na svakoj igraonici, inače, TZ im priprema slatko iznenađenje.

NK Slatina Monografija uz 100. obljetnicu kluba

Zdrava prehrana

Prva nedjelja u kolovozu nastavljena je u istom stilu te je za sedamdesetak djece održana radionica izrade i bojenja brodova od papira.

Tema jučerašnjeg Dječjeg kutka "Veseli sat" glasila je pak "Živjeti zdravo i zdrava prehrana", a puno toga mogla su naučiti i djeca, ali i roditelji te djedovi i bake.

Projekt Ugradnja novih prozora na zgradi uprave