Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
DEVET MILIJUNA KUNA VRIJEDAN PROJEKT

Pogledajte kako napreduju radovi na rekonstrukciji i uređenju užeg središta Sibinja

Radovi na rekonstrukciji i uređenju užeg središta Sibinja
1/18
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Navedenim projektom će se unaprijediti svi sigurnosni aspekti na dionici državne ceste D525 koja prolazi općinskim središtem.

U tijeku je realizacija devet milijuna kuna vrijednog projekta cestovne rekonstrukcije i uređenja središta naselja Sibinj.

Radionica OSNOVNA ŠKOLA RUGVICA Ekološka proizvodnja ljekovitog bilja u školama

Prije tri godine općinski načelnik Josip Pavić zajedno s policijskom upravom BPŽ inicirao je sastanak na temu uređenja ove dionice u Hrvatskim cestama d.o.o. Detaljnom analizom Hrvatskih cesta d.o.o donesena je odluka o opravdanosti prometnog uređenja navedene dionice te se pristupilo izradi projekta.

Navedenim projektom će se unaprijediti svi sigurnosni aspekti na dionici državne ceste D525 koja prolazi općinskim središtem.
Budući da je dionica od 550 metara izrazito frekventna te njome dnevno prodđe i do 7 tisuća automobila.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Projektom rekonstrukcije obuhvaćeno je postavljanje semafora s tipkalom, postavljanje brzinomjera za vozače s izravnim paljenjem semafora, staze s obje strane dionice, nova autobusna stajališta, šetnica kroz park, nova led rasvjeta, uređenje parkirališnih mjesta u centru, te proširenje ceste na pojedinim mjestima. Radove na uređenju centra izvodi tvrtka PZC iz Slavonskog Broda, priopćili su iz općine.