Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
zahvala civilnoj zaštiti

‘Pokazali ste srčanost, stručnost, plemenitost i, iznad svega, humanizam’

Foto: Zagrebačka županija
Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić rekao je da se prije tridesetak godina Hrvatska branila srcem i hrabrošću, a da su sada srcu dodani razum i pamet

U Velikoj Gorici postrojeni su pripadnici žurnih službi civilne zaštite Zagrebačke županije koji su u protekla tri mjeseca dali nemjerljiv doprinos u sprečavanju širenja epidemije koronavirusa.

Župan Kožić obišao je radove na energetskoj obnovi područne škole Kerestinec Kvalitetnija nastava i boravak u školi za 14 učenika

– Pokazali smo da se sa svim izazovima znamo nositi. Načela kojima smo se vodili – transparentnost rada, dostupnost, učinkovitost i, iznad svega, humanizam, obilježila su naš pristup, tako da naši rezultati nisu slučajni. Stvorili smo nešto što se danas prepoznaje kao ‘hrvatski model’ – poručio je ministar Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i načelnik Stožera civilne zaštite RH.

Svima koji su dali doprinos u borbi protiv ‘nevidljivoga neprijatelja’ zahvalio je i župan Stjepan Kožić.

– Ponovno ste pokazali srčanost, plemenitost, stručnost i, ono što je najvažnije, da su stanovnici županije u dobrim i sigurnim rukama. Hrvatska je pokazala da ima veliko srce, srce koje kuca kao jedno kada dođu teški trenuci – rekao je župan.

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić rekao je da se prije tridesetak godina Hrvatska branila srcem i hrabrošću, a da su sada srcu dodani razum i pamet.

Marina Golub Marina Golub: Jedva čekam godišnji, onda odlazim na svjetionik, a mobitel bacam u more

– Suočili smo se sa situacijom kada je trebalo hitno i učinkovito reagirati, spašavajući prije svega ljudske živote, a potom i očuvati najosnovnije poluge funkcioniranja društva. Koliko smo bili uspješni u tome, dovoljno govore podaci – rekao je Barišić.