Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Tradicionalno blagdansko darivanje

Poklon-paketi za pet obitelji u potrebi

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Župan je obišao obitelji u Glini, Petrinji i Komarevu

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić i ove je godine, u prigodi nadolazećih blagdana, posjetio i darivao obitelji u potrebi. – Tradicionalno, svake godine uoči blagdana obilazimo obitelji s više djece, kao i one slabijeg imovinskog statusa. Danas smo obišli pet obitelji i prigodno darivali poklon-paketima u kojima se nalaze potrepštine i slatkiši kako bi i ove obitelji blagdane dočekale u veselju – rekao je župan osvrnuvši se i na one koji primaju socijalnu pomoć, a možda ne bi trebali.

Sisak: Otvoren novi vrtićki objekat Sisak Stari s povećanim kapacitetom djece RAZLIČAK Otvoren dograđeni dio dječjeg vrtića Sisak Stari

– Moramo ljude naviknuti na rad. Ima dosta primatelja socijalne pomoći koji je ne bi trebali primati. Ne radi se, dakle, o bolesnima i nemoćnima, već o onima koji mogu raditi, ali ne žele. U evidenciji imamo oko 5000 primatelja socijalne pomoći koji su zdravi i radno sposobni, pa ćemo ubuduće promišljati i kako riješiti taj problem – najavio je župan.

Ovih blagdana župan je sa suradnicima posjetio tri obitelji na području Gline i Glinskog Novog Sela, jednu obitelj koja se doselila s Kosova u prognaničko naselje Dumače te jednu obitelj u Komarevu.

SIMORA-ina prva milijarda kuna Sisačko-moslavačka županija i dalje u vrhu po povlačenju novca iz fondova EU

Inače, za program javnih potreba u socijalnoj skrbi Sisačko-moslavačke županije iduće će godine biti izdvojeno 7,727 milijuna kuna od kojih nešto više od 4,5 milijuna otpada na rad ustanova iz područja socijalne skrbi kojima je osnivač županija: Domove za starije u Sisku, Kutini i Petrinji te Dom za psihički bolesne osobe u Petrinji.

Oko milijun kuna odvojit će se u 2020. za programe udruga iz područja socijalne skrbi, 100.000 kuna ide za Crveni križ Sisačko-moslavačke županije, pola milijuna kuna za pomoć socijalno ugroženim obiteljima...