Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Društvu multiple skleroze gotovo 2 milijuna kuna za projekt Most suradnje

Pokreću centar za rekreaciju i rehabilitaciju osoba s invaliditetom i rad s mladima

1/2
Foto: pozega.hr
Centar će omogućiti odraslim osobama s invaliditetom neke oblike fizikalne rehabilitacije, sportske radionice, radno-terapeutske aktivnosti, čak i edukaciju o korištenju modernih tehnologija

Predstavnici Društva multiple skleroze Požeško-slavonske županije, s partnerima Gradom Požegom i udrugom Oppidum sudjelovali su na svečanom potpisivanju ugovora za projekt "Most suradnje - društveni centar za rekreaciju i rehabilitaciju osoba s invaliditetom" vrijednog 1,984.218 kuna.

završeni radovi Uređen odvojak ulice, asfaltiran parking groblja

Projekt se financira iz EU

U ime Grada Požege potpisivanju je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha.

Svečanost je organizirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u povodu dovršetka procesa ugovaranja projekata iz Poziva na dodjelu nepovratnih sredstava „Prostori sudjelovanja - razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice".

Na navedeni je poziv Društvo multiple skleroze prijavilo projekt "Most suradnje" koji se temelji na širenju mreže socijalnih usluga u zajednici za osobe s invaliditetom, ali i potiče mlade u zajednici da se volonterski uključe u aktivnosti koje se provode unutar društvenoga centra.

nk dinamo Članovi i prijatelji kluba uredili igralište

- Omogućit ćemo mladima, volonterima, drugim organizacijama civilnoga društva i aktivnim građanima coworking prostor kako bismo i dalje razvijali dobre ideje i stvorili središte okupljanja svih građana grada Požege na jednom mjestu, a u svrhu razvoja potencijala zajednice. Zaista se veselimo implementaciji projekta - rekla je voditeljica projekta Marijana Šijan.
Prema njezinim riječima, projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, a vezan je za natječaj revitalizacije radnih prostora u suradnji s organizacijama civilnog društva. Suradnja s Gradom i udrugom ostvarena je tako da će se u prostoru u gradskom vlasništvu odraditi poslovi na revitalizaciji i pokretanju društvenog centra koji će služiti za rekreaciju i rehabilitaciju osoba s invaliditetom i rad s mladima.

Prvi takav u županiji

Šijan je naglasila kako je riječ o prvom centru takvog oblika u Požeško-slavonskoj županiji.

aglomeracija požega U tijeku radovi u Zrinskoj i Frankopanskoj

- Centar će omogućiti odraslim osobama s invaliditetom, a predviđa se brojka od više od 50 korisnika, da imaju nekakav oblik fizikalne rehabilitacije, sportskih radionica, radionica očuvanja zdravlja, radno-terapeutske aktivnosti, čak i edukaciju o korištenju modernih tehnologija. I ono što bih izdvojila kao vrlo važnu inovaciju je to da ćemo kroz projekt pokrenuti strateško planiranje i mapiranje potreba zajednice vezano za ekološke resurse i pokretanje gospodarske djelatnosti, te bismo zapravo mogli provoditi socijalno poduzetništvo i zapošljavanje osoba s invaliditetom - rekla je Marijana Šijan te zahvalila gradonačelniku Darku Puljašiću i Gradu Požegi na iskazanoj podršci.