Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Stižu prijave za sajam koji se održava od 15. do 17. ožujka

Pokrovitelji Viroexpoa Vlada RH i predsjednica države

Viroexpo
Foto: Kristijan Toplak
Lani su se na Viroexpou predstavila 723 izlagača iz 29 zemalja

U Virovitici će se od 15. do 17. ožujka održati 24. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019., a pokroviteljstvo nad sajmom prihvatili su Vlada RH i predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović. Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izvijestio je na sjednici Vlade da je Republika Slovenija zemlja partner ovogodišnjeg sajma. Podsjetio je i da su se lani na Viroexpou predstavila 723 izlagača iz 29 zemalja. Istaknuo je kako je ovaj sajam važan za Virovitičko-podravsku županiju u gospodarskom smislu, ali i za turističku promidžbu ovog dijela kontinentalne Hrvatske.

Viroexpo Sajam Viroexpo Splitsko-dalmatinska županija novi partner

Organizatori i pokrovitelji sajma su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Županija partner je Splitsko-dalmatinska županija.

Dva mjeseca prije održavanja počele su stizati i prve prijave za sajam. Viroexpo je već godinama jedan od najuspješnijih i najposjećenijih sajmova u Hrvatskoj, a zbog svoje pristupačnosti, odnosa prema posjetiteljima i izlagačima nosi dodatak "sajam s dušom".

Viroexpo 2019. održat će se u novom prostoru, nedaleko od Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici. Nova hala gradi se sredstvima Ministarstva poljoprivrede, a u sklopu Projekta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Na novoj lokaciji sajam će dobiti trajno rješenje, a uz dodatan i lako dostupan parking, još više će se približiti građanima, izlagačima i posjetiteljima.

Viroexpo napokon više neće biti "podstanar" Novi datum velike manifestacije Viroexpo od 15. do 17. ožujka, u novoj, modernoj hali