Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Novi datum velike manifestacije

Viroexpo od 15. do 17. ožujka, u novoj, modernoj hali

Viroexpo napokon više neće biti "podstanar"
1/2
Foto: Kristijan Toplak
Nama je svima želja da se Viroexpo 2019. održi u novoj hali, jer smo od početka sajma, od 1996. godine do danas bili podstanari – obrazložio je novi termin Igor Andrović

Sajam Viroexpo održat će se od 15. do 17. ožujka 2019. godine, kada će se predstaviti i nova hala za tu veliku manifestaciju u Virovitici. Novi termin jednoglasno je prihvatio Odbor za pripremu i održavanje sajamske manifestacije Viroexpo, a postat će to i stalni datum.

Dva kamena temeljca u jednom danu za razvoj gospodarstva u Virovitici, Orahovici, ali i cijeloj županiji Velike investicije Virovitičko-podravske županije U istom danu započeli su projekti od 25 milijuna kuna

– U tijeku je gradnja novog doma Viroexpa koja se financira sredstvima Ministarstva poljoprivrede, a u sklopu projekta Slavonije, Baranje i Srijema. Rok za gradnju te multifunkcionalne hale je do 1. veljače iduće godine. Nama je svima želja da se Viroexpo 2019. održi u novoj hali, jer smo od početka sajma, od 1996. godine do danas bili podstanari – obrazložio je novi termin Igor Andrović, virovitičko-podravski župan i predsjednik Odbora za pripremu i održavanje sajamske manifestacije Viroexpo.

Manji troškovi

Gradnja multifunkcionalne hale za Međunarodni sajam Viroexpo, ali i ostale manifestacije u Virovitici, počela je s prvim danima listopada. Adresa će joj biti na lijevoj strani vojarne, neposredno uz JVP Virovitica.

Bit će tu 5200 četvornih metara zatvorenog te još 900 ‘kvadrata’ natkrivenog multifunkcionalnog prostora. Projekt je to vrijedan više od 14 milijuna kuna, a novac je osiguralo Ministarstvo poljoprivrede.

Investitor je Virovitičko-podravska županija, a projekt je napisala Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA.

Savjet za zdravlje Predsjednik Miroslav Venus Osnovan županijski Savjet za zdravlje

Župan je dodatno pojasnio razlog novog termina.

– Pritom će nam i troškovi za grijanje zbog novog termina biti manji, a očekujući toplije i ljepše vrijeme, očekujemo i znatno veći broj izlagača, kao i posjetitelja. Ovaj sajam se ionako održava zbog gospodarstvenika, naših izlagača i posjetitelja i zato i imamo novi termin koji će ubuduće postati stalan datum. Osim toga, u čvrstom prostoru, organizacija ove najznačajnije gospodarske manifestacije u ovom dijelu Hrvatske bit će kudikamo lakša – istaknuo je župan Andrović.

Vatrogasci Na 10. mjestu u RH Ukupno 221 vatrogasac osposobljen u 2017.

Na parkiralištu 452 mjesta

Multifunkcionalna hala i stalna adresa, istaknuto je, omogućit će Viroexpou kontinuirani razvoj u budućnosti, a do sada se već profilirao kao jedan od tri najznačajnija sajma u Hrvatskoj.

Zemljište za gradnju hale osigurao je Grad Virovitica, a parcela između buduće hale i planiranih bazena predviđena je za zajedničko parkiralište čime će se, uz parkirališna mjesta na čestici hale, dobiti dodatan prostor za parkiranje s oko 452 mjesta.

Završna konferencija projekta bila je u Virovitici, uz 23 darovita đaka, a za trajanja projekta održan je niz kampova i zanimljivih radionica Virovitičko-podravska županija prva provela projekt ‘Budi STEMpatičan’ Izradili model za otkrivanje i rad s darovitom djecom Uređenje dvorca Pejačević u Virovitici Virovitica Zavirite u svijet grofova Pejačević