Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija nastavlja s mjerama potpore u sektoru poljoprivrede

Poljoprivrednicima 6,5 milijuna sad, a nakon rebalansa još 1,5 milijuna kuna

1/4
Foto: Zagrebačka županija
Poljoprivrednik može ostvariti bespovratnu godišnju potporu u iznosu od 150.000 kuna uz intenzitet potpore od 30% do 70% prihvatljivih troškova

Poljoprivrednici Zagrebačke županije u prilici su dobiti do 150 tisuća kuna bespovratne potpore ako se prijave na javni poziv Zagrebačke županije koji je otvoren do 15. studenoga.

ZBOG POVOLJNE SITUACIJE COVID-19 ambulante rade samo do 20 sati

I poduzetnicima 12 milijuna

Potpore će se dodjeljivati za ulaganja u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poduzetnika u preradi i stavljanju na tržište poljoprivrednih prehrambenih proizvoda iz sektora povrćarstva, voćarstva, vinogradarstva i vinarstva te stočarstva i ekološke proizvodnje. Potpore se mogu dobiti i za edukaciju, stručno osposobljavanje i slična dodatna obrazovanja, razvoj proizvodnje i marketing, ulaganje u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti i usluga na ruralnom području poput vinotočja i kušaonica.

– Evidentno je da će prihodna strana proračuna Zagrebačke županije biti manja, ali naša je dužnost stati iza naših poljoprivrednika i gospodarstvenika koji su pogođeni krizom uzrokovanom koronavirusom. Poljoprivrednici se već mogu javljati na ovaj natječaj, a nakon donošenja rebalansa proračuna koji je u pripremi, planiramo osigurati još dodatnih 1,5 milijuna kuna, dakle ukupno 8 milijuna kuna – poručio je župan Stjepan Kožić dodavši da će nakon rebalansa i poduzetnici moći računati na bespovratna sredstva koja će ove godine biti rekordna u iznosu od 12 milijuna kuna.

Vatrogasci Zagrebačke županije i za uskrsnih blagdana imali pune ruke posla Korov ne palite za vjetrovita vremena, a vatru nadzirite do kraja spaljivanja

Prijave elektroničkim putem

Poljoprivrednik može ostvariti bespovratnu godišnju potporu u iznosu od 150.000 kuna uz intenzitet potpore od 30% do 70% prihvatljivih troškova. Korisnici županijskih potpora mogu biti mikro, mala i srednja poduzeća, poduzetnici, pravne i fizičke osobe s područja Zagrebačke županije koji su, ovisno o potpori na koju se prijavljuju, upisani u registar svog područja rada. Sredstva su također dostupna i za proizvođačke grupe ili organizacije registrirane sukladno Zakonu o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda sa sjedištem na području Zagrebačke županije.

Prijave se dostavljaju elektronički, putem sustava ePrijave koji je dostupan na adresi www.eprijave.hr tako da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija u sustav za prijavu projekata.

Zagrebačka županija uključila se u humanitarnu akciju Donirali 100.000 kuna za sanaciju štete od potresa

Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga te poslati u roku od sedam dana od dana ispunjavanja ePrijave preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb ili dostaviti osobno na istu adresu u pisarnicu koja se nalazi u prizemlju.