Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Raspisan natječaj o dodjeli nepovratnih potpora

Poljoprivrednicima još 3,2 milijuna kuna

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Potpore se mogu koristiti za ulaganje u proizvodnju i edukaciju za stavljanje na tržište prehrambenih proizvoda u sektoru povrćarstva, voćarstva...

Nakon dodijeljenih pet milijuna kuna nepovratnih potpora u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu, poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju je novih 3,2 milijuna kuna. Najviši godišnji iznos potpore koju jedan korisnik može ostvariti iznosi 150 tisuća kuna, a natječaj je otvoren do 30. studenoga.

Pet projekata za poticanje malih poljoprivrednih gospodarstava “Lijepo je kada u poslu dobijete vjetar u leđa u vidu nepovratnih sredstava”

Potpore će se dodjeljivati za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, odnosno modernizaciju u preradi te za stavljanje na tržište prehrambenih proizvoda u sektoru povrćarstva, cvjećarstva, voćarstva, vinogradarstva i vinarstva te stočarstva i ekološke proizvodnje. Mogu se dobiti i za edukaciju i stručno osposobljavanje, razvoj proizvodnje i marketing, legalizaciju zgrada poljoprivredne namjene...

Korisnici potpora mogu biti poduzetnici, pravne i fizičke osobe s područja županije koji su, ovisno o potpori na koju se prijavljuju, upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Zagrebačkoj županiji, Upisnik šumoposjednika ili u upisnik/registar djelatnosti za koju traže potporu.

gotovo 800.000 kuna Poticaje dobilo 59 vukovarskih poljoprivrednika

Prijaviti se može elektronički putem sustava ePrijave, poštom na adresu Zagrebačke županije u Ulici grada Vukovara ili osobno na istoj adresi u pisarnicu.