Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
gotovo 800.000 kuna

Poticaje dobilo 59 vukovarskih poljoprivrednika

Foto: Branimir Bradarić
Potporama se sufinancira 50-80 posto projekta, a najveće je zanimanje za nabavu mehanizacije i opreme, staklenika i plastenika

Zamjenici gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i Marijan Pavliček uručili su ugovore poljoprivrednicima koji su ostvarili potporu iz Programa bespovratnih potpora u poljoprivredi za 2019. Tim programom u poljoprivredi na području Vukovara ove je godine osigurano 800.000 kuna, a potpore se daju u 11 kategorija. Sufinanciranje iznosi od 50 do 80 posto ovisno o mjeri, a najveće je zanimanje za nabavu mehanizacije i opreme, staklenika i plastenika. Poticaje je dobilo 59 poljoprivrednih proizvođača s područja grada Vukovara.

Ulaganje u poljoprivredu Županijske potpore za 107 poljoprivrednika

– Od 2015. kada smo krenuli s ovim Programom podižemo iznos sredstava namijenjen poljoprivrednicima, prije četiri godine on je tek 48.000 kuna, a sad smo došli do iznosa od gotovo 800.000 kuna. To nije kraj, sljedeće godine nastavljamo s mjerama poticanja poljoprivrednika, uz paralelno postojeće mjere za poticanje poduzetnika, a u skladu s time nadamo se i povećanju broja radnih mjesta – rekla je Mujkić.

Dodala je i da su svi napori gradske uprave usmjereni na poticanje gospodarstva tako da osim aktivnim poticanjem poljoprivrede postoje i dvije zadruge – Vukovarska vina i Vrhunsko vukovarsko putem kojih se gradskim proizvođačima nastoji osigurati plasman na tržište.

Od 2015., zaključno s 2019., Grad Vukovar osigurao je više od dva milijuna kuna nepovratnih potpora u poljoprivredi.

Vukovar PENAVA: TUŽAN DAN Sjećanje na 97 poginulih i nestalih policajaca u obrani Vukovara