Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Općini Kapela uručen program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH

Poljoprivrednicima u zakup na 25 godina 250 hektara zemlje

Foto: Davor Javorović/PIXSELL/Ilustracija
Riječ je o 650 čestica, a maksimalna površina koju jedan poljoprivrednik može zakupiti jest 10 hektara

Boris Tomšić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, zaštitu okoliša i ruralni razvoj, uz prisustvo župana Damira Bajsa, uručio je načelniku Općine Kapela Danijelu Kovačecu Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Općine Kapela koji je izradio županijski Upravni odjel za poljoprivredu. Predajom Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u državnom vlasništvu za Općinu Kapela za koji je stigla suglasnost nadležnog Ministarstva na Općini Kapela je sada da provodi Program i krene u raspisivanje natječaja vezanih uz državno poljoprivredno zemljište na svom području.

Sastanak župana Damira Bajsa i ministra obrane Damira Krstičevića Medalja “Zapadna Slavonija” kao moralna satisfakcija ljudima koji su sudjelovali u vojnim operacijama

Riječ je o 250 hektara državne poljoprivredne zemlje, odnosno 650 čestica koje će biti ponuđene za zakup na 25 godina našim poljoprivrednim proizvođačima, a maksimalna površina koju jedan poljoprivrednik može zakupiti jest 10 hektara. Time će poljoprivrednici ostvariti svoje pravo temeljem zakona i doći do mogućnosti raspolaganja zemljištem, a samim time i krenuti u obradu tla i zemljište staviti u funkciju poljoprivrede.

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija

Odlična suradnja Međimurske i Bjelovarsko-bilogorske županije Projekt “Povećanje efikasnosti gospodarsko-socijalnih vijeća”

– Razlog zbog kojeg smo ovdje je jasan. Bjelovarsko-bilogorska županija je županija koja je, kada govorimo o poljoprivredi, na vrhu udjela BDP-a poljoprivrede u ukupnom našem proizvodu. Svaka peta kuna u BBŽ-u okrene se upravo u tom dijelu gospodarstva. Prihodi od raspolaganja zemljištem bit će prihodi Općine, dakle u cijelosti će trošak preuzeti Županija u ukupnosti programa i ja se nadam, kada se preuzme i formira komisija i kad se napravi sve potrebno, onda će se uz dogovor s Ministarstvom krenuti u natječaj za poljoprivrednike – zaključio je župan Bajs.

U projekt razvoja infrastrukture uključeni su Grad Bjelovar i osam okolnih općina Županija nositelj projekta uvođenja širokopojasnog brzog interneta za polovinu stanovništva