Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
D. Puškarić ostao bez uroda

Poljoprivredniku ukrali čak šest tona zelja, s njiva nestaju tikvice i krumpiri

Kupus
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Dok PU karlovačka istražuje ovaj slučaj, načelnik Josipdola Zlatko Mihaljević upozorava da su krađe uroda sve veći problem u Josipdolu, jer krade se sve; od krumpira, tikvica, kukuruza, zelja, pa apelira na sve mještane da prijave nepoznate osobe koje se šetaju tuđim njivama, ali i šumama jer su sve češće i krađe drvne mase

- Bez obzira na to što slutim tko mi je ukrao zelje, jer dio nasada mi je pod kamerama, a snimku sam dao i policiji, bojim se da ništa od svega toga neće biti. Odnosno da nikada neću biti obeštećen – kazao nam je D. Puškarić, vlasnik tvrtke AGRO – UNION iz Ogulina koji je prijavio policiji krađu čak šest tona zelja sa svoje njive u Skradniku kod Josipdola, općini nedaleko Ogulina.

I dok PU karlovačka istražuje ovaj slučaj, načelnik Josipdola Zlatko Mihaljević upozorava da su krađe uroda sve veći problem u Josipdolu, jer krade se sve; od krumpira, tikvica, kukuruza, zelja, pa apelira na sve mještane da prijave nepoznate osobe koje se šetaju tuđim njivama, ali i šumama jer su sve češće i krađe drvne mase.

Puškarić se inače bavi uzgojem zelja na čak 14 hektara zemlje i godišnje ima urod oko tisuću tona zelja. Njegovo obiteljsko poduzeće ima u najmu i njive u Josipdolu i okolici, a u općini ga hvale jer je prokrčio mnogo polja i oranica koje više nisu zapuštene, što je važno zbog zaštite od požara, ali i od šteta koje prouzroče divlje svinje.

Prodavat će kao vlasiti proizvod

Ipak, trud i rad njegove obitelji ovoga je puta netko odlučio naplatiti. Vrlo je vjerojatno da će kradljivac Puškarićevo zelje prodavati pod vlastiti proizvod, sirov ili ukiseljen.

- Jedan je mještanin prije tri godine također ostao bez uroda; pokrali su mu zelje. Potrošio je 7.000 kuna na sudu, dokazao tko ga je pokrao, ali ispalo je da je riječ o socijalnom slučaju i nikome ništa. Ima u Josipdolu puno naših sumještana koji imaju OPG-e i na tržnicama prodaju kukuruz, zelje, tikvice, svakakvo voće i povrće koje, zapravo, nisu uzgojili već ukrali drugima. To ovdje svi znaju, ali što im možete jer su oni socijalni slučajevi. Po danu spavaju, po noći 'rade', imaju automobile, ali to im ne smijete dirati – priča nam je jedan od mještana koji je htio ostati anoniman. Baš je i on nedavno pokraden, ali štetu nije htio prijaviti, jer, kako nam je rekao, boji se da će ga još i više pokrasti.

- Tako vam je to. Kada prijavite krađu i kažete tko je ukrao vaše, ali nemate dokaza, onda ste u još većem problemu, jer oni vam onda 'uzvrate' i još vas više i češće okradu. Odnose više puta manje iznose; ovdje malo krumpira, tamo zelje...– priča nam mještanin Josipdola.