Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
ŽUPAN ANUŠIĆ U POSJETU ZAJEDNICI CENACOLO

Pomažu ovisnicima da se vrate obiteljskom životu

Foto: Osječko-baranjska županija
Županija je donirala pola milijuna kuna za gradnju objekta zajednice Cenacolo u Aljmašu

Zajednicu Cenacolo u Aljmašu posjetili su župan Ivan Anušić i predsjednik Savjeta za građanske inicijative OBŽ i saborski zastupnik Ivan Radić. U ovom utočištu za mlade koji su imali problema s ovisnošću, sagrađenom 2019., trenutačno živi 15 osoba koje se tako pripremaju za novi život. Kapacitet im je, inače, 30 do 40 korisnika.

Na posljednjoj sjednici županijske skupštine u ovom sazivu župan Anušić osvrnuo se na protekli mandat Anušić: Proveli smo ili pokrećemo projekte vrijedne milijarde kuna

– Ovo je hvalevrijedan projekt, projekt koji je potreban našoj zajednici, gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji koja je donirala pola milijuna kuna za gradnju i uređenje ovog objekta. Prepoznali smo inicijativu i aktivnosti vlč. Jurića i, naravno, mlade ljude kojima je potrebna pomoć. Oni ovdje imaju mogućnost vratiti se na pravi put, vratiti se u društvo i napraviti dobro ne samo za sebe i svoje obitelji, nego za cijelu zajednicu – rekao je župan Anušić.

Velečasni Ivan Jurić zahvalio je Županiji na podršci koju pruža Cenacolu.

– Zajednica je nikog ne traži ili primorava da daje pomoć. Ipak, Osječko-baranjska županija prepoznala je važnost ovog projekta i svim se srcem odazvala pomaganju. Riječ je o problemu koji opterećuje cijelu zajednicu, a to su ovisnosti o kocki, drogi, alkoholu te u novije vrijeme o internetu. Cenacolo pokušava riješiti taj problem i dosta uspješno već godinama radi na tome, ne samo u Hrvatskoj već i u cijelom svijetu. Smisao zajednice je ne živjeti na jaslama ni države ni Crkve, već sam stvarati "svoj kruh" – naglasio je velečasni Jurić.