Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Na posljednjoj sjednici županijske skupštine u ovom sazivu župan Anušić osvrnuo se na protekli mandat

Anušić: Proveli smo ili pokrećemo projekte vrijedne milijarde kuna

Foto: Osječko-baranjska županija
Započeli smo stvarno velike projekte, od sustava za navodnjavanje, RDC-a, revitalizacije starog OLT-a, novog Gospodarskog centra... naveo je župan Anušić

Na posljednjoj sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije u aktualnom sazivu usvojene su, među ostalim, izmjene i dopune Proračuna za 2021. godinu te projekcija za 2022. i 2023. godinu.

TRADICIONALNO OBILJEŽAVANJE JOSIPOVA U ZAPREŠIĆU Ratna škola “Ban Josip Jelačić” u banovu gradu

Bez opstrukcija

– Sjednice Skupštine održavale su se redovito i donosili smo bitne odluke. Često se odlučivalo jednoglasno i nije se vidjelo da bi netko pokušavao raditi opstrukcije, nego su svi vijećnici prepoznali važnost svega što radimo i tomu dali podršku. Započeli smo stvarno velike projekte, neke dovršili, neki su u tijeku ili će ubrzo početi.

Njihova vrijednost mjeri se u milijardama kuna, od sustava za navodnjavanje, RDC-a, revitalizacije starog OLT-a, novog Gospodarskog centra, obnove zgrada institucija kojima je Županija osnivač, do projekata besplatne školske kuhinje za učenike osnovnih škola, izgradnje nove srednje škole u Donjem Miholjcu, projektu dostupnije primarne zdravstvene zaštite, otvorili smo nove specijalističke ambulante. Osobito mi je drago što je većina projekata napravljena sredstvima europskih fondova – rekao je župan Ivan Anušić.

OBŽ PRIMJER DOBRE PRAKSE U DENTALNOJ MEDICINI Novac za edukaciju stomatologa Doma zdravlja

Veći proračun

Spreman je i projekt izgradnje I. gimnazije u Osijeku, za što je novac osiguran kreditnim zaduženjem Županije.

Aktualni proračun sada iznosi 1.600,318.000 kuna, što znači da je povećan za 56,8 milijuna kuna. Od toga se 26,4 milijuna kuna odnosi na povećanje proračuna, a 30,4 milijuna na povećanje proračuna korisnika koji su samo evidencijski prikazani.