Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
REAKCIJA U IVANIĆ-GRADU

Pomoć Grada za sanaciju posljedica potresa

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Mnogi su se odazvali i pomogli stradalom području

Vrlo brzo nakon potresa i mnogi stanovnici Ivanić-Grada uključili su se u humanitarne aktivnosti prikupljanja pomoći za potresom stradala područja.

Socijalna davanja Kupit će radne bilježnice osnovcima, uređivati igrališta...

Na inicijativu sugrađana prikupljen je velik broj potrepština i pomoć je dostavljena kombijima i automobilima. Odlukom gradonačelnika osigurana su sredstva za donaciju financijskih sredstava u akciji pružanja pomoći stradalima u potresu. Grad Ivanić-Grad donirat će financijska sredstva u iznosu od 60.000 kuna, i to 20.000 kuna za pomoć Petrinji, 20.000 kuna za pomoć Sisku te 20.000 kuna za pomoć Glini.

I na području Ivanića bilo je šteta u potresu. Stoga je odlukom gradonačelnika odobrena jednokratna novčana pomoć  za kućanstva koja su od 28. do 31. prosinca 2020. za stanovanje koristila prostor za koji je, nakon statičkog pregleda, utvrđeno da zbog oštećenja nastalih u potresu nije uporabljiv odnosno podoban za stanovanje.

Iznos od 3000 kuna za kućanstvo samca ili kućanstvo sa dva člana obitelji, te 5000 kuna za kućanstvo s tri i više članova kućanstva, isplaćivat će se temeljem odobrenog zahtjeva nositelja kućanstva, a nakon provjere činjenice neupotrebljivosti nekretnine za stanovanje.

DUGA RESA PLANIRA PROMIJENITI URBANU VIZURU GRADA InovaDR poticat će razvoj gospodarstva

Također, raspisan je i javni poziv za sufinanciranje najamnine za stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresu na području Ivanić-Grada, tj. dobile tzv. crvene i žute naljepnice. Pozvani su i da se jave vlasnici stanova koji ih žele dati u najam takvim osobama.