Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
DUGA RESA PLANIRA PROMIJENITI URBANU VIZURU GRADA

InovaDR poticat će razvoj gospodarstva

Foto: Snježana Bičak
InovaDR ima svoj prostor u Srednjoj školi u Dugoj Resi, koji je suvremeno opremljen, a nakon provedbe natječaja za zaposlenike može početi s radom tijekom idućih mjeseci

Grad Duga Resa nastavlja raditi na projektima koji će potpuno promijeniti urbanu vizuru grada, a čija će se provedba realizirati mahom zahvaljujući fondovima EU.

BOGATO POVIJESNO I KULTURNE NASLJEĐE Za javne potrebe u kulturi Grad Čazma izdvojit će oko 2,5 milijuna kuna

Novi projekti

Ove godine nastavljaju s projektiranjem novog Društveno-kulturnog centra Duga Resa, koji je zamišljen kao suvremeni, prostorno-programski suplement zaštićenoj, kulturno-povijesnoj, urbanističkoj cjelini Duge Rese. Uključivat će javne sadržaje za sport, kulturu, društvene sadržaje za udruge, organizacije civilnog društva te građane, kao i odgovarajuću ugostiteljsku uslugu za goste korisnika centra te kulturne, sportske i ostale turiste.

Programska cjelina budućeg centra uključuje kulturni sadržaj, i to prostor nove gradske knjižnice, galeriju, ali virtualni muzej bogatog dugoreškog industrijskog nasljeđa. Tu su i brojni društveni sadržaji u centru poput prostora za konferencije, prezentacije, edukacije, predavanja, prostor za manje koncerte, priredbe i projekcije te prostore za rad i boravak namijenjene udrugama, mladima i pojedincima entuzijastima.

Gradski bazeni Bjelovar GRADNJA SVE BLIŽA REALIZACIJI Terme Bjelovar koštat će 250 milijuna kuna

Navedeni projekt financirat će se sredstvima iz EU fondova, iz takozvanog ITU mehanizma koji podrazumijeva teritorijalna ulaganja za područje Grada Karlovca, Duge Rese i Ozlja, a koji je realiziran prošle godine, kada je i Karlovac dobio sredstva za projekte koje je prijavio na ITU mehanizam. Isto se odnosi i na uređenje Prostora za mlade u zgradi „Mulja“, koji će služiti mladima za razvoj nezavisne kulture i njihove društvene scene, koji će dati podršku u održavanju edukacijskih, audiovizualnih, glazbeno-scenskih, izložbenih, plesnih i sličnih radionica.

Modernizacija rasvjete

Urbana vizura grada predviđa realizaciju i ostalih važnih gradskih projekata, kao što je početak provedbe aglomeracije, odnosno modernizacije i dogradnje komunalne mreže; poput vodovoda i odvodnje, ali i modernizacija javne rasvjete LED rasvjetnim tijelima na području cijelog grada i u onim naseljima koja do sada nisu imala javnu rasvjetu te energetska obnova vrtića u naselju Kasar.

S MINISTROM HORVATOM Održan radni sastanak o obnovi

Grad je osigurao i skori početak rada nove gradske ustanove InovaDR za poticanje razvoja gospodarstva, poduzetništva i inovacija, a kojoj je cilj razvoj navedenih djelatnosti isključivo sredstvima državnog proračuna i sredstvima EU fondova. InovaDR ima svoj prostor u Srednjoj školi u Dugoj Resi, koji je suvremeno opremljen, a nakon provedbe natječaja za zaposlenike može početi raditi tijekom idućih mjeseci.