Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
S MINISTROM HORVATOM

Održan radni sastanak o obnovi

Foto: Zagrebačka županija
Župan Kožić iznio je podatak da je na području županije u potresu oštećeno 3738 objekata, od čega su do 21. siječnja pregledana 1003

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, zagrebački župan Stjepan Kožić, predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak i gradonačelnik Zaprešića Željko Turka sastali su se prošli tjedan i razgovarali o obnovi potresom pogođenih područja.

IZ FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA Novih 5 milijuna kuna za sanaciju štete od potresa

Župan Kožić iznio je podatak da je na području županije u potresu oštećeno 3738 objekata, od čega su do 21. siječnja pregledana 1003. Od ovoga broja njih sedam posto dobilo je crvenu, a 23 posto žutu naljepnicu. U preostalih 70 posto objekata može se stanovati.

– Zahvala svima koji su pomogli da ljudi čije su kuće oštećene danas imaju siguran smještaj. Svi skupa stvorit ćemo uvjete da se oni što prije vrate u svoje obnovljene domove – rekao je župan.

Zahvalio je i vatrogascima i volonterima Crvenoga križa koji su priskočili u pomoć pogođenima potresom, kao i Vladi RH na doznačenim sredstvima koja su, prema kriteriju broja oštećenih objekata, odmah proslijeđena stradalim općinama i gradovima za hitne intervencije.

NAJMLAĐI PACIJENTI PREMJEŠTENI U IVANIĆ-GRAD Dijelovi bolnice nisu sigurni, ali radi se na njihovu ojačanju

– Zahvala svima koji su dali doprinos i pomogli Zaprešićanima čija je imovina najviše oštećena. Riješen je zamjenski smještaj za više od 95% stanara, a Grad je donio odluku o sufinanciranju najamnine u iznosu od 2000 kn mjesečno sljedeće dvije godine – rekao je Turk.