Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
BOGATO POVIJESNO I KULTURNE NASLJEĐE

Za javne potrebe u kulturi Grad Čazma izdvojit će oko 2,5 milijuna kuna

Foto: Grad Čazma
Novac je usmjeren na rad gradskih ustanova u kulturi i turizmu te udruga i fizičkih osoba

Grad Čazma u ovoj će godini izdvojiti oko 2,5 milijuna kuna za javne potrebe u kulturi. Novac je usmjeren na rad gradskih ustanova u kulturi i turizmu poput Centra za kulturu, gradske knjižnice i Turističke zajednice. Usto, Grad Čazma sufinancira obnovu i zaštitu objekata u kulturi, odnosno sakralne objekte u župama Čazma te okolnim mjestima Dapci, Draganec, Miklouš i Vrtlinska.

Gradski bazeni Bjelovar GRADNJA SVE BLIŽA REALIZACIJI Terme Bjelovar koštat će 250 milijuna kuna

Grad nije propustio ni financijski pomoći i radu udruga u kulturi te fizičkih osoba koje se bave djelatnostima u kulturi pa se tako već poznati programi poput onih u povodu Adventa, zatim Zapovijed pod lipom KUD-a Sloge, Božićni koncert KUD-a Graničar te redovne djelatnosti Puhačkog orkestra i Čazmanskih mažoretkinja financiraju iz Gradskog proračuna Grada Čazme. Uz popularnu Pop-rock školu, Grad Čazma financijski pomaže i rad svojih umjetnika Franje Matešina, Matka Antolčića i Slađana Lipovca.

S MINISTROM HORVATOM Održan radni sastanak o obnovi

– Grad Čazma ima bogato povijesno i kulturno nasljeđe koje smo baštinili od naših predaka pa se tako i mi trebamo pobrinuti da našoj djeci ostavimo u zalog kulturna dobra. Po tradiciji smo jedinstveni i prepoznatljivi stoga je naša dužnost očuvati je i za buduće naraštaje – poručio je gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak.