Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Socijalna davanja

Kupit će radne bilježnice osnovcima, uređivati igrališta...

Foto: Duga Resa/Facebook
Grad u suradnji s gradskim vrtićem predviđa oslobađanja od plaćanja cijene vrtića u cijelosti ili u iznosu od 50 posto

Grad Duga Resa i u ovoj je godini predvidio niz davanja kojima, u sklopu gradskog Socijalnog programa, želi pomoći građanima. Tako će se, osim standardnih davanja, iz Socijalnog programa nastaviti financirati i produženi boravak djece u školama, a isplaćivat će se i jednokratna naknada roditeljima za novorođenče u iznosu od 2000 kuna.

DUGA RESA PLANIRA PROMIJENITI URBANU VIZURU GRADA InovaDR poticat će razvoj gospodarstva

Uz to, roditelji školaraca mogu računati i na besplatne radne bilježnice za svoje školarce te na stipendiranje učenika i studenata. Iz sredstava predviđenih za rad zamjenice gradonačelnika Katarine Srakočić, a kojih se ona odrekla, ove će se godine uređivati poligoni za razne slobodne aktivnosti za djecu.

Grad u suradnji s gradskim vrtićem predviđa oslobađanja od plaćanja cijene vrtića u cijelosti ili u iznosu od 50 posto, ovisno o vremenu izolacije ili samoizolacije djelatnika vrtića, vrtićke grupe i sličnih situacija, a zbog koronavirusa.

U OKVIRU RIBNJAKA SKRESOVI Zahvala Tomislavu Premužiću za darovano zemljište

Osim izravnim proračunskim sredstvima Grad će i ove godine dati svu potrebnu podršku gradskim udrugama za mlade i djecu za provedbu njihovih programa kako bi dosljedno radili na poboljšanju položaja djece u našem gradu, a u konačnici i svih nas.