Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
U OKVIRU RIBNJAKA SKRESOVI

Zahvala Tomislavu Premužiću za darovano zemljište

Foto: Grad Garešnica
Zemljište Garešničanina Tomislava Premužića nalazi se u okviru ribnjaka Skresovi, a rješavanjem imovinskopravnih odnosa Grad će moći nastaviti ulaganje u rekreacijski kompleks

Garešničanin Tomislav Premužić darovao je Gradu Garešnici svoje zemljište i na taj način pomogao provedbi projekta vrijednog 2,37 milijuna kuna. Stoga je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija u svom uredu primio Tomislava Premužića i uručio mu zahvalnicu za to što je Gradu Garešnici darovao svoje zemljište koje se danas nalazi u okviru ribnjaka Skresovi.

BOGATO POVIJESNO I KULTURNE NASLJEĐE Za javne potrebe u kulturi Grad Čazma izdvojit će oko 2,5 milijuna kuna

– Grad Garešnica provodi 2,37 milijuna kuna vrijedan projekt katastarske izmjere dijela k.o. Garešnica s ciljem usklađivanja evidencije u katastru i gruntovnici sa stvarnim stanjem na terenu. Riječ je o dvije tisuće parcela koje su geodeti obišli u proteklih nešto više od godinu dana kako bi ucrtali njihove granice i zabilježili objekte sagrađene na njima.

Cijeli projekt vrlo je važan za daljnji razvoj Garešnice, za realizaciju gradskih projekata, ali i za građane i naše gospodarske subjekte. Postupak izmjere obavlja se uz aktivno sudjelovanje građana i za njih je on besplatan – rekao je gradonačelnik Bilandžija.

Gradski bazeni Bjelovar GRADNJA SVE BLIŽA REALIZACIJI Terme Bjelovar koštat će 250 milijuna kuna

Problem se pojavio jer prilikom gradnje ribnjaka nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi sa svim vlasnicima parcela na kojima je sagrađen pa je Tomislavova gesta utoliko još veća. On sam, kaže, nije ni pomislio tražiti novac za svoju parcelu te mu je drago da će se u rekreacijski kompleks Skresovi i dalje ulagati.