Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
RADIONICE LORE POŽEGA

Pomoć građanima s natječajem energetske obnove

Ravnateljica Javne ustanove Lokalna razvojna agencija Požega Andreja Menđel
Foto: Požega.hr
Drugi dio radionice rezerviran je pak za sve upite građana i za rješavanje problema koji su specifični za određene projektne prijedloge.

Požeška Lokalna razvojna agencija LORA organizirala je u prostoru Poduzetničkog inkubatora u Požegi informativne radionice kako bi svim zainteresiranim sugrađanima prezentirala javni poziv za dodjelu sredstava za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća te pomogla u postupku prijave.

Cilj istraživanja je utvrditi količinu proračunskih dokumenata objavljenih na službenim stranicama Istraživanje Instituta za javne financije Požegi i ove godine čista petica za proračunsku transparentnost

Sa zaprimanjem prijava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost započinje 1. rujna 2020. godine, a LORA je do sada održala tri radionice za gotovo 80 zainteresiranih građana. Posljednji javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća objavljen je još 2015. godine i već je tada naišao na velik interes javnosti.

– U proteklom razdoblju intenzivno se radilo na formiranju novoga poziva koji je dočekan s velikimzanimanjem, a informativne radionice pokazale su se kao najbolji način kako pomoći građanima u pripremi prijave – rekla je ravnateljica Javne ustanove Lokalna razvojna agencija Požega Andreja Menđel za slavonski.hr.

Održan sastanak s predstavnicima gospodarskog sektora Suradnja Grada i gospodarstvenika na planiranju strategije razvoja Požege

Radionice su osmišljene u dva dijela. U prvom dijelu prezentiran je sam poziv te se građani upućuju na prihvatljive aktivnosti, opravdanost troškova i obveznu dokumentaciju. Prolazi se i kroz sam postupak prijave s obzirom na to da prvi put prijava na ovakvu vrstu poziva ide elektroničkim putem, preko obrasca e-prijave. Drugi dio radionice rezerviran je pak za sve upite građana i za rješavanje problema koji su specifični za određene projektne prijedloge.