Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
DODJELA POTICAJA

Pomoć poduzetnicima i novim roditeljima

Foto: Daruvar
Grad provodi program poticanja poduzetništva i nastavlja dodjelu poticaja poduzetnicima i obrtnicima

Velika kriza koja je zahvatila daruvarske poduzetnike i obrtnike ne prolazi nezapaženo pa tako Grad Daruvar nastavlja s dodjelom poticaja po programu poticanja poduzetništva Grada Daruvara u 2020. Grad je u ovom posljednjem krugu navedenog programa prihvatio zahtjeve 10 poduzetnika za dodjelu poticaja, od kojih je sedam zahtjeva bilo za zapošljavanje sedam radnika, a tri za dodjelu poticaja za početak obavljanja registrirane djelatnosti.

GAREŠNICA Novo reciklažno dvorište radi, uklonjeni ‘zeleni otoci’

Točnije, Grad je dodijelio pomoć ugostiteljima i obrtnicima u iznosu od 2000 kuna, a još 3000 kuna će dodijeliti u 1. kvartalu u 2021. Potpisani su i ugovori o korištenju poticaja za zapošljavanje, odnosno za početak obavljanja registrirane djelatnosti. Uime Grada Daruvara kao davatelja poticaja ugovore potpisao je gradonačelnik Damir Lneniček.

– Drago mi je što Grad Daruvar već četvrti put ove godine nastavlja s dodjelom poticaja za poduzetnike i obrtnike, a u ovom zadnjem natječaju dodijelit ćemo 112.500 kuna. Posebno zahvaljujem našim poduzetnicima i obrtnicima koji su se odlučili zaposliti naše sugrađane i drago mi je što im Grad Daruvar u tome može pomoći – rekao nam je gradonačelnik Damir Lneniček.

Osim navedene pomoći, Grad Daruvar izaći će u susret i smanjenjem poreza na potrošnju alkoholnih i bezalkoholnih pića s 3 posto na 2 posto. Ova odluka stupa na snagu s prvim danom nove godine. U ova teška vremena nisu zaboravljeni ni umirovljenici. Tako je za one kojima mirovina ne prelazi 3500 kuna, a do sada nisu dobili božićnicu putem Hrvatske pošte i nisu se prijavili u gradsku upravu, bila spremna božićnica u gradskoj upravi.

ČAZMA Projekt Čazma Natura – završen sportski park, uređuje se poučna staza

– Odlučili smo da ljudi božićnice prime na svoju kućnu adresu, da im jednostavno donese poštar. Tako smo organizirali zbog epidemioloških mjera, inače se svi nađemo u gradskoj upravi. Za ovu godinu granica je bila na iznosu od 3500 kuna, dok će iduće godine ta granica biti 4000 kuna. Drago nam je što Grad ima razumijevanja i sluša naše potrebe – objasnio je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Stjepan Trkač. Tijekom ove godine, najavljuje Trkač, očekuju ih i uskrsnice koje će biti isplaćene i za 2020. i za 2021.godinu. Osim umirovljenika, pravo na ovu vrstu pomoći imali su i građani s minimalnom naknadom.

Prijavila su se čak 64 korisnika koji su primili božićnicu u iznosu od 300 kuna. Za završetak godine u istom duhu koji je Grad zadržao tijekom 2020. godine podijeljena su novčana sredstva za novorođenčad. Uplaćena su sredstva na račun roditelja za 16 beba u ukupnom iznosu od 40.000 kuna. Ovo je, inače, bila četvrta i dodjela za novorođenčad u 2020. godini, a ukupno je ove godine podijeljeno 189 tisuća kuna za 81 novorođeno dijete.