Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Borba s covid-19

Pomoć zdravstvu i gospodarstvu u županiji

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Razlika u odnosu na dosadašnji program ESIF mikro zajmova za obrtna sredstva su niže kamatne stope, dulji poček i mogućnost podmirenja računa nastalih do tri mjeseca prije zaprimanja zahtjeva za zajam, istaknuo je župan

Župan Ivo Žinić u suradnji s Razvojnom agencijom SIMORA donio je odluku o pomoći gospodarstvenicima uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom.

Uništava sve mikroorganizme, viruse i bakterije Jedinstveni robot pomaže sisačkoj bolnici u borbi s koronavirusom

Naime, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s nekoliko ministarstava provodi nove mjere namijenjene mikro, malim i srednjim poduzetnicima koje se provode zbog posljedica pandemije. Slijedom toga i pomoći koju gospodarstvenici mogu pronaći u Sisačko-moslavačkoj županiji, SIMORA i Regionalni koordinator SMŽ-a besplatno će izraditi potrebnu dokumentaciju za prijavu na ESIF zajmove za obrtna sredstva.

– Razlika u odnosu na dosadašnji program ESIF mikro zajmova za obrtna sredstva su niže kamatne stope, dulji poček i mogućnost podmirenja računa nastalih do tri mjeseca prije zaprimanja zahtjeva za zajam – istaknuo je župan.

Ujedno su župan i njegov zamjenik, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Roman Rosavec, podijelili tijekom proteklog tjedna zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama s područja županije.

Borba s koronavirusom Rosavec: Stanje u našoj županiji je zadovoljavajuće, sve službe rade kao jedna

Prvotno je na područje SMŽ-a dopremljeno 24.000 kirurških maski, 4600 maski FFP2, 650 kirurških ogrtača, 340 zaštitnih naočala, 10.000 pari zaštitnih rukavica i 400 litara tekućine za dezinfekciju, a ubrzo još 8250 raznih zaštitnih maski, 8600 pari zaštitnih rukavica, 50 boca sredstva za dezinfekciju, 250 zaštitnih odijela, 100 kirurških kapa i 240 kirurških ogrtača.